Juventus protiv Reala juri pobjedu za ostanak u trci

Meč će propustiti defanzivac Đorđo Kijelini, koji je isključen na prošloj utakmici u Madridu. Nema ni kapitena crnogorske reprezentacije Mirka Vučinića, kao ni Štefana Lihtštajnera
1 komentar(a)
Leonardo Bonući, Isko i Martin Kaseres, Foto: Reuters
Leonardo Bonući, Isko i Martin Kaseres, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2013. 11:23h

Fudbaleri Juventusa igraju sjutra protiv Real Madrida u Ligi šampiona i potrebna im je pobjeda kako bi zadržali šanse za plasman u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Meč u Torinu igra se u 20.45 časova, a Madriđani su na „Santjago Bernabeuu” slavili 2:1.

„Bjankoneri” imaju samo dva boda iz prve tri utakmice i nalaze se na 3. mjestu grupe B, a ispred su Real sa svih devet bodova i Galatasaraj sa četiri. Posljednji je Kopenhagen sa bodom.

„Nadam se da će stadion Juventusa ključati i da će nas navijači pogurati do pobjede. U Madridu smo pokazali šta možemo”.

„Tim Reala napravljen je da ove sezone osvoji 10. titulu evropskog prvaka, ali ne smijemo da ih se plašimo”, rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

Juventus u meč ulazi posle prvenstvene pobede protiv Parme (1:0), a posljednjih 15 minuta na toj utakmici igrao je Fabio Kvaljarela, koji se oporavio od povrede i mogao bi da bude u timu za sjutrašnji duel.

Meč će propustiti defanzivac Đorđo Kijelini, koji je isključen na prošloj utakmici u Madridu. Nema ni kapitena crnogorske reprezentacije Mirka Vučinića, koji je više od mjesec van terena, kao ni Švajcarca Štefana Lihtštajnera.

Tri boda u Torinu osigurala bi Realu plasman među 16 najboljih ekipa. Devetostruki evropski šampion u utakmicu ulazi poslije pobjede protiv Rajo Valjekana od 3:2, a dvostruki strijelac u tom meču bio je Kristijano Ronaldo, koji je ove sezone postigao 22 gola u svim takmičenjima!

U drugoj utakmici grupe B u Danskoj igraju Kopenhagen i Galatasaraj. Turski tim bi pobjedom mogao da uveća šanse za plasman u drugu fazu.

U prvom meču ova dva tima, izabranici Roberta Manćinija slavili su u Istanbulu sa 3:1.

Bonus video: