FRANCUZ SMIREN

Garsija: Ne možemo dobiti sve utakmice

„To je fudbal i ne možete dobiti sve utakmice, ali remi u gostima nije loš rezultat”, rekao je Garsija nakon utakmice sa Torinom (1:1)
0 komentar(a)
Rudi Garsija, Foto: Beta/AP
Rudi Garsija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.11.2013. 10:59h

Trener Rome Rudi Garsija nije bio previše razočaran nakon što je njegova ekipa u 11. kolu Serije A pokvarila stopostotan učinak.

Na gostovanju Torinu „vučica” je igrala 1:1 i ujedno primila prvi gol nakon 743 minuta.

„Svidjelo mi se kako smo igrali do kraja, na pobjedu. Čak i pred sam posljednji zvižduk smo napadali i pokušali da dođemo do pobjede”.

„To je fudbal i ne možete dobiti sve utakmice, ali remi u gostima nije loš rezultat”, rekao je Garsija.

Upitan da li je rekordan niz pobjeda na otvaranju sezone stvarao dodatan pritisak na njegove izabranice, bivši trener Liona je poručio:

„Nije to bio veliki problem, ali sigurno morate da promijenite pristup”.

Dosta polemike izazvao je gol Torina, jer je Rikardo Međorini oteo loptu Mehdiju Benatiji u šesnaestercu, a činilo se da je napravio faul.

Garsija, međutim, nije htio da se žali.

„Ne znam da li je bilo prekršaja, ali bio je to trenutak koji je promijenio utakmicu. Ja radim svoj trenerski posao, a sudija radi svoj. Trener može da pogriješi, isto kao i sudija”.

„Ovo je vrijedan bod i sljedeću utakmicu kod kuće protiv Sasuola moramo da dobijemo. Nadam se da ćemo se onda odvojiti od Napolija ili Juventusa, možda čak i od obje ekipe”, zaključio je Garsija.

Sljedećeg vikenda igra se derbi između Juventusa i Napolija, pa Roma ima priliku da poveća prednost u odnosu na prve pratioce.

Preporučujemo za Vas