Rudar bolji od Mladosti

Domaćin je poveo golom Novice Gačevića u 1. minutu. Konačan rezultat postavio je Andrija Kaluđerovića u 71. minutu
0 komentar(a)
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2013. 15:30h

Dobar Rudar – slaba Mladost, pa dileme ko će slaviti pod Golubinjom praktično nije ni bilo.

Pljevljaci su apsolutno zasluženo osvojili tri vrijedna boda, prekinuli seriju od tri poraza i primakli se sredini tabele, dok Podgoričanima ostaje da mnogo toga promijene ukoliko žele da što prije pobjegnu iz opasne zone.

A da se gostima "crmo piše" bilo je jasno već poslije 43 sekunde igre.

Toliko je, naime, bilo potrebno domaćim fudbalerima da naprave sjajnu akciju i stignu do vođstva.

Mladi Talović je protutnjao lijevom stranom, u petercu Mladosti pronašao Gačevića koji je bio brži od golmana Radovića i poslao loptu u desni donji ugao za 1:0.

I u nastavku na terenu je postojao samo jedan tim. Mijušković je u 11. minutu za malo bio neprecizan poslije kornera Vlahovića, brzu kontru, tri minuta kasnije nisu iskoristili Šljivančanin i Gačević, zaprijetio je i Vlahović u 17. pa opet Gačević u 26. minutu.

S druge strane, jedina opasnost po nezaposlenog Radanovića desila se u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada saigrači nisu dobro reagovali na solidan prodor i centaršut Savićevića.

U prvoj polovini drugog poluvremena malo se promijenila slika na terenu. Gosti su krenuli angažovanije, sve češće bili ispred šesnaesterca Rudara i tri puta opasno ugrozili golmana domaćih.

Prvo je to, doduše neprecizno ali iz dobre pozicije, učinio Kalezić, potom je Radanović krajnjim naporom odbranio odličan udarac Novovića, baš kao i neugodan pokušaj Božovića.

I tu se, izgleda, iscrpila sva energija Podgoričana, koji su u u 72. minutu primili drugi gol, čime je definitivno stavljena tačka na meč.

Tropoteznu "minijaturu" na malom prostoru odigrali su Talović, Kato i Kaluđerović, da bi ovaj posljednji preciznim udarcem sa 12 metara matirao nemoćnog Radovića.

Rutina Pljevljaka i nemoć gostiju obilježili su preostalih dvadesetak minuta utakmice koju će "rudari" pamtiti po povratku "u život", a u Mladosti željeti što prije da zaborave.

"Odlično smo otvorili meč, poveli i na pravi način odigrali čitavo prvo poluvrijeme kada smo i trebali sve da riješimo. U nastavku je bilo malo problema, ali smo ih riješili kako treba i onda drugim golom definitivno ovjerili trijumf. Mnogo nam znače ovi bodovi, kako zbog tabele tako i povratka samopouzdanja uoči gostovanja Mogrenu", zadovoljno je konstatovao pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

"Prvo poluvrijeme odigrali smo katastrofalno, kasnije pokušali da se vratimo, imali i neke polušanse, ali je drugi gol Rudara otklonio sve dileme i obezbijedio mu zasluženu pobjedu. U našoj igri nije bilo dovoljno agresivnosti, pa nam ostaje da nastavimo naporno da radimo i što prije prekinemo ovu lošu rezultatsku seriju", kazao je strateg Mladosti, Goran Milojević.

RUDAR - MLADOST 2:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 350. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica).Strijelci: Gačević u 1. i Kaluđerović u 72. minutu. Žuti kartoni: Kašćelan, Šofranac, Petrović i Marković (Mladost).

Rudar: Radanović 7, Šljivančanin 6 (Jovančov), Tomašević 6,5, Talović 7,5 (Rustemović), Kaluđerović 7,5, Mijušković 7, Gačević 7,5, Đurić 7, Kato 7 (Gordić), Nestorović 7, Vlahović 7.

Mladost: Radović 6,5, Živković 5,5, Kavanabe, 5,5, Šofranac 6, Kalezić 6,5 (Babović), Knežević 6, Savićević 6 (Marković), Pavićević 5,5 (Božović 6), Novović 6, Kašćelan 6, Petrović 6.

Bonus video: