Šampion opet na vrhu

Naljepša akcija u prvom dijelu odigrana je u 38. minutu. Poslije nekoliko pasova sa saigračima na sredini terena Nikolić je u prazan prostor izbacio Jovovića, koji je lob udarcem sa linije šesnesterca umalo pogodio metu
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2013. 13:36h

Četvrtom uzastopnom, a sedmom prvenstvenom pobjedom, aktuelni šampion preuzeo je lidersku poziciju.

Izabranici Dragana Radojičića potpuno zasluženo stigli su do novog uspjeha protiv Petrovca i četiri kola prije kraja prvog dijela stekli realne šanse da odbrane poziciju, koja je minule sezone bila misaona imenica za sve rivale.

Od samog starta Sutjeska je pokazala i želju i htjenje, protiv ekipe koja ničim nije opravdala visoko kotiranu poziciju.

U 7. minutu slobodan udarac za Sutjesku izveo je Radonjić, nakon dva pokušaja lopta se od živog zida odbila za Stefanovića koji je iz prve preciznim udarcem sa oko 20 metara poslao iza leđa Popovića.

Poslije vođstva, domaćin se povukao na svoju polovinu i iz kontri pokušavao da ugrozi rivala, koji je udarcima iz daljine prijetio. Ipak, gost je drhtao u 22. minutu - korner sa desne strane izveo je Stefanović, iz neposredne blizine Radonjić je pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa. U 35. minutu dupli pas su odigrali Nikolić i Jovović, ovaj drugi je uputio loptu na petercu za Isidorovića, čiji je šut završio pored stative.

Naljepša akcija u prvom dijelu odigrana je u 38. minutu.

Naime, poslije nekoliko pasova sa saigračima na sredini terena Nikolić je u prazan prostor izbacio Jovovića, koji je lob udarcem sa linije šesnesterca umalo pogodio metu.

"Petrovac je dobra ekipa, pribojavao sam se protivnika, ali smo eliminisali njihovu pas igru i dobar skok. Moram momcima da odam ogromno priznanje i da im se zahvalim jer smo sa igračem manje odigrali taktički besprekorno i zrelo. Mogli smo postići i treći gol, ali to je najmanje bitno. Najvažnije je da smo nastavili uspješnu seriju. Napravili smo veliki korak. Spremaćemo se od utakmice do utakmice. Od ovog trenutka moje misli su okrenute ka Dečiću, jer nas u narednom kolu čeka teško iskušenje", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Nakon pet minuta igre u nastavku domaćin je uvećao vođstvo – u kaznenom prostoru Stevović se najprije oslobodio čuvara i manirom iskusnog strijelca pogodio mrežu Petrovčana.

Samo minut kasnije aktuelni šampion ostao je sa igračem manje, pošto je Stijepović na putu ka golu zaustavio Jablana i time zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Odmah je reagovao Radojićić zamijenivši Isidorovića sa Peroševićem, dok je na drugoj strani Muhović ušao umjesto Jablana.

Međutim, brojčana prednost koja je bila na strani Petrovca, praktično se nije osjećala.

Sutjeska je u 54. minutu mogla da postigne i treći gol kada je Stefanović spojio Jovovića sa Popovićem, ali ispješni iz tog duela bio je golman gostiju.

Prvi šut u okvir gola Petrovac je imao u 64. minutu, ali je pokušaj Markovića bio lak plijen za Janjuševića.

U 85. minutu sijevnila je kontra, Stefanović je idealno uposlio Karadžića koji je šutirao pravo u Popovića.

"Neuspjehom u Nkšiću prekinuli smo uspješnu seriju od šest mečeva bez poraza. Mislim da nije bilo potrebno posebno motivisati ekipu protiv aktuelnog šampiona. Želim da vjerujem da je ovo bio samo loš dan, s obzirom na to da nismo ličili na ekipu sa početka šampionata", rekao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Sutjeska - Petrovac 2:0 (1:0)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 800. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Stefanović u 7. i Stevović u 50. minutu. Žuti kartoni: Stijepović, Ćuković (Sutjeska), Pejaković, Golubović, Muhović (Petrovac). Crveni karton: Stijepović (Sutjeska) u 52. minutu.

Sutjeska: Janjušević -, Stefanović 8, Đurović 7, Ćuković 7, Jovović 6,5 (Karadžić), Stevović 7, Isidorović 6,5 (Perošević), Nikolić 7, Stijepović 6,5, Radonjić 7 (Pejović), Masato 7,5.

Petrovac: Popović 6, Šofranac 5,5, Grbović 5,5, Pejaković 5,5 (Vujović), Golubović 5, Vujačić 5, Jablan 5 (Muhović), Marković 5,5, Čelebić 5 (Đukić), Ivanović 5, Lakić 5.

Bonus video: