Zvezda pobijedila Partizan autogolom Obradovića

Partizan sada ima 21 bod, a Zvezda i Vojvodina po 20, ali beogradski tim ima bolju gol-razliku.
74 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 02.11.2013. 20:16h

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su danas Partizan sa 1:0 u 11. kolu Super lige Srbije i tako došli na drugo mjesto, sa bodom zaostatka za crno-bijelima.

Zvezda je pobijedila zahvaljujući autogolu Milana Obradovića u 19. minutu. Meč je obilježio prekid u drugom poluvremenu, kada su huligani sa južne tribine zapalili nekoliko velikih vatri.

Partizan sada ima 21 bod, a Zvezda i Vojvodina po 20, ali beogradski tim ima bolju gol-razliku.

U utakmici nije bilo mnogo pravih šansi, a najbolja je viđena prilikom prvog gola.

Nenad Milijaš je izveo slobodan udarac za Zvezdu, kapiten Partizana na ovoj utakmici Vladimir Stojković odbio je loptu, a Miloš Ninković je glavom vratio loptu u sredinu šesnaesterca, gdje je Obradović uputio sebi iza leđa, ali i iza leđa svog golmana.

Obradoviću je ovo prvi derbi u karijeri, a on je bio najiskusniji igrač na terenu. Čim je vidio šta je uradio, on je pao na koljena i uhvatio se za glavu, ali su ga trener Vuk Rašović i saigrači bodrili.

Ni poslije toga se situacija nije promijenila, a Partizan je možda najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio u 29. minutu, kada je Nemanja Kojić sa desne strane peterca iz teške pozicije šutirao preko gola.

Zvezda je najbolju šansu u prvom poluvremenu imala u 36. minutu, kada se Milijaš odlučio na šut sa oko 25 metara i pogodio prečku.

Partizan je u 42. imao lijepu priliku, ali je Miloš Jojić iz slobodnog udarca sa 16 metara šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme počelo je miroljubivo, ali su onda huligani sa južne tribine počeli da pale vatre, zbog čega je sudija Milorad Mažić prekinuo meč na desetak minuta.

U prilično uravnoteženom meču, Abiola Dauda je u 68. minutu prošao u šesnaesterac, ali se spetljao pored odbrane Partizana i nije uspio lijepo da šutira.

Partizan je poslije toga prešao u ofanzivnu i potpuno je kontrolisaomeč, a najbolju šansu imao je Predrag Luka koji je šutirao sa oko 16 metara sa desne strane, ali je golman Zvezde Boban Bajković odbranio šut.

Zvezda je posljednju šansu imala u 97. minutu, koju nije iskoristio Nejc Pečnik.

"Strpljivo smo čekali svoju priliku. Partizan nam je to omogućio i čuvali smo stečenu prednost. Odgovorno smo se branili do kraja i osvojili tri boda. Znači mi pobjeda u prvom derbiju, ali mi prije svega znači to što su osvojena tri boda. Ja sam utakmicu pripremao da su važna tri boda, a to što je bio Partizan znači da je izazov je bio veći", rekao je trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović.

Trener crno-bijelih Vuk Rašović kazao je da nije lako izgubiti autogolom.

"Ne bih sada ulazio u detalje autogola. To je bilo šokantno. Nema pravih riječi za to što se desilo, ali to se dešava u fudbalu. Nije lako izgubiti na ovakav način. Mislim da je utakmica bila izjednačena. Nas nas je šokantno djelovao taj gol. Napadali smo u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Nije bio derbi na nivou, nismo bili pravi tim, igrali smo dosta rastrzano. Nismo uspjeli da se povežemo i da dođemo do igre", rekao je Rašović.

Džajić: Pobjeda znači više od tri boda

Predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da pobeda nad Partizanom znači crveno-bijelima više od tri boda.

"Ovo je veoma bitna pobjeda, dolazi u važnom trenutku za naš klub. Čestitam igračima i stručnom štabu, pobjeda nam znači više od tri boda", izjavio je Džajić dodajući da je skoro cijelo rukovodstvo crveno-bijelih sišlo u svlačionicu i čestitalo igračima.

"Impresionirala me je borbenost i dragi mi je da smo obradovali navijače", poručio je Džajić.

Volkov htio fizički da se obračuna sa Mladenovićem

Fudbaler Partizana i crnogorski reprezentativac Vladimir Volkov došao je danas poslije derbija do svlačionice Crvene zvezde u želji da se fizički obračuna sa Filipom Mladenovićem, ali ga je osoblje crveno-bijelih spriječilo u tome.

Volkov je došao ispred svlačionice Zvezde, ali mu je tada prišao portparol Zvezde Marko Nikolovski i pokušao da ga smiri, rekavši mu da će se čuti sjutra i riješiti razmirice.

"Reci onom Mladenoviću da ne glumi šmekera...Kad ga budem video u gradu, noge ću mu polomiti", govorio je bijesni Volkov dok ga je Nikolovski usmjeravao ka svlačionici Partizana.

Niko od prisutnih izvještača nije tačno znao šta je isprovociralo ovakvu reakciju Volkova.

Volkov je, međutik, demantovao je danas da je htio da se fizički obračuna sa Filipom Mladenovićem iz Crvene zvezde.

"I u pobjedi i u porazu treba biti gospodin i sportista. Mladenović me na podmukao način udario šakom u glavu, i ja sam poslije utakmice pokušao da dođem do njega i da riješim neki problem ako ima sa mnom. Stavio bih sad tačku na tu priču. Demantujem da sam rekao to što se piše", rekao je Volkov novinarima.

Teže povrijeđen navijač iz Nikšića

Jedna osoba teško je povrijeđena, a pet ljudi je zadobilo lakše povrede na večerašnjem vječitom derbiju u Beogradu.

Primarijus Slobodan Ivanović iz klinike Anlave, koja je dežurala na derbiju, rekao je da je teže povrijeđen Ž.V. iz Nikšića, koji je u alkoholisanom stanju pao u kanal između tribine i atletske staze.

"Povrijedio je glavu, zglob i karlicu. Za sada nije u životnoj opasnosti, hitno je reanimiran na licu mjesta i prebačen je u urgentni centar na dalji tretman. Jedan mladić je isjekao dlan na šiljke ograde, a ostale četiri intervencije su zbog hipotenzije i pada šećera", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Galerija

Bonus video: