Aco Đukanović u upravi Sutjeske

Novi članovi UO su i Đorđije Goranović, Đoko Krivokapić, Dragan Blagojević, Milovan Pavićević, Ranko Jovović, Duško Stanišić, Miško Višnjić i Milisav Papović
148 pregleda 0 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aco Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.11.2013. 10:49h

Biznismen Aco Đukanović, brat crnogorskog premijera Mila Đukanovića, nalazi se u novom Upravnom odboru FK Sutjeska, imenovanom juče na sjednici Skupštine kluba.

Nakon što je do prije nekoliko godina njegovo ime, doduše stidljivo, dovođeno u vezu sa FK Budućnost, Đukanović je odlučio da ipak ostane bliži korijenima, makar kada je fudbal u pitanju. Ostaje da se vidi da li će njegovo imenovanje biti samo formalne prirode, ili će Sutjeska zaista napraviti iskorak i izaći iz duboke finansijske krize, sa kojom su suočeni bukvalno svi crnogorski fudbalski klubovi.

Osim Đukanovića, novi članovi Upravnog odbora Sutjeske su Đorđije Goranović, Đoko Krivokapić, Dragan Blagojević, Milovan Pavićević, Ranko Jovović, Duško Stanišić, Miško Višnjić i Milisav Papović.

Kao što je i najavljeno, dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Mitar Matijašević više neće obavljati tu funkciju, a njegov nasljednik, kao i potpredsjednik Upravnog odbora, biće imenovani naredne nedjelje na prvoj sjednici nove uprave.

U saopštenju kluba se navodi:

“Skupština je jednoglasno konstatovala da su postignuti rezultati izvanredni, da je osvajanje titule šampiona države, prve u istorij kluba, rezultat koji obećava i daje velike domete ovog renomiranog kluba, i da su rezultati u svim selekcijama na zavidnom nivou. Skupština kluba se zahvalila prije svega igračima, zatim stručnom štabu na čelu sa trenerom Radojičićem, svim zaposlenima u klubu koji su doprinijeli postizanju istorijskog rezultata. Posebnu zahvalnost izrazila je predsjedniku Upravnog odbora Mitru Matijaševiću, članovima Upravnog odbora i prethodnim članovima Skupštine kluba, prije svega zbog doprinosa za postizanje rezultata, saniranju finansijske situacije u klubu i poboljšanju organizacije njegovog rada. Skupština je jednoglasno usvojila završni račun sa izvještajem revizora za 2012. godinu i konstatovala da su značajno smanjeni troškovi i zaostala dugovanja iz prethodnih godina, kao i da su stvoreni preduslovi za uspješno poslovanje u narednim godinama. Skupština će zadužiti novi Upravni odbor da u skladu sa zakonskim propisima podnese izvještaj o dosadašnjoj realizaciji budžeta za 2013. godinu, finansijski plan za takmičarsku sezonu 2013/14, kao i predlog budžeta za 2014. godinu”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: