Crnogorske fudbalerke izgubile od Ukrajine

Počasni gol za crnogorske fudbalerke postigla je Ivana Krivokapić u 89. minutu. Ona je pola sata ranije ušla sa klupe
6 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2013. 15:00h

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da napravi iznenađenje kraj Bistrice. Crnogorke su dale sve od sebe protiv Ukrajinki, na čijoj su strani bili i kvalitet i iskustvo.

Na kraju, izabranice Zorana Mijovića nagrađene su aplauzom, zbog počasnog gola Ivane Krivokapić minut prije kraja. Završilo se 1:4.

"Svaki bod i svaki pogodak za našu selekciju je izuzetno bitan. Izgubili smo od bolje ekipe, ali priznajem da smo u nekim situacijama mogli bolje da reagujemo. Igrali smo bolje nego protiv Bjelorusije, ali je današnji rival bio još kvalitetniji. Predstoji nam ogroman rad i ne smijemo da posustanemo, jer nas za 20-ak dana očekuje naredni meč u kvalifikacijama", istakao je Mijović nakon meča.

Gošće su već u 11. minutu preko Romanenkove imale idealnu priliku, a povele su nakon pola sata igre - Apašenka je lijepo posluža Djatelovu, koja je umakla našoj odbrani i bez problema zatresla mrežu.

Prvi šut u okvir gola “crvene” su uputile preko Slađane Bulatović, kojoj je asistirala Marija Vukčević, ali pravo u ruke Zvarike.

U 43. minutu Alošičeva je lijepim udarcem glavom uvećala vođstvo Ukrajinaca, a do odlaska na odmor uzdrmala je i okvir gola. Bulatovićeva je, na drugoj strani, imala još jedan lijep pokušaj, fantastičnim driblingom se oslobodila protivnice, ali je šutirala pravo u Zvarikovu.

"Ovo su teške utakmice, jer ulazite u njih kao apsolutni favorit i pobjeda se podrazumijeva. Zasluženo smo osvojili tri boda, ali i domaćin se trudio i možda je zaslužio da izgubi sa manjom razlikom", rekao je Anatolij Kutsev, selektor Ukrajinki.

U nastavku, do prve veće prilike gošče su stigle u 53. minutu. Odlično je šutirala Pekur, ali je loptu sa gol-linije izbila Željka Radanović.

U 58. minutu priliku je imala i Apašenka, da bi desetak minuta kasnije, Tetjana Romanenko, nakon centaršuta Bašanske sa lijeve strane, glavom postigla i treći gol za Ukrajinke.

Gošće su zaključile goleadu u 82. minutu. S desne strane centrirala je Kornjevetsova, lopta je prošla kroz ruke Mariji Žižić, a na pravom mjestu našla se Pekurova.

Počasni pogodak za „crvene“ dame postigla je Ivana Krivokapić minut prije isteka regularnog toka meča, lijepim plasiranim udarcem nakon dobre asistencije Jelene Šturanović.

Naredni meč u kvalfikacijama Crna Gora igra 23. novembra protiv Velsa u Nikšiću, pet dana kasnije gostuje Turskoj u Izmiru.

Crna Gora - Ukrajina 1:4

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 350. Sudija: Zuzana Kovacova. Pomoćnici: Slavomira Miškova i Ivana Leskova (Slovačka). Strijelci: Krivokapić u 89. minutu za Crnu Goru, Djatel u 31, Alošičeva u 43, Romanenko u 68. i Pekur u 82. minutu za Ukrajinu. Žuti kartoni: Vujošević (Crna Gora), Pekur (Ukrajina).

Crna Gora: Žižić 5,5, Radanović 5,5, Vidić 5, Vujošević 5,5, Mrkić 5,5, Turčinović 5, (Šturanović 6), Bulatović 5 (Đukić), Đoković 5 (Krivokapić 6), Vulić 5, Vukčević 5,5, Kuč 6.

Ukrajina: Zvarik – Kotik 6,5, Bašanska 6,5, Lašavaj 6,5, Maslaska 6,5, Apašenko 6,5, Pekur 7, Alošičeva 7 ( Andruščak), Vorontsova 6,5 (Kornjevets), Djatel 7, Romanenko 7 (Ovdjučuk).

Galerija

Bonus video: