Budućnost pred novom kaznom Uefe zbog navijačkih nereda

Ne bi bilo iznenađenje da Disciplinska komisija Uefe odluči da zabrani dolazak navijača u narednoj evropskoj sezoni ili da odredi visoku novčanu kaznu
229 pregleda 11 komentar(a)
budućnost navijači neredi, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
budućnost navijači neredi, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.07.2018. 17:14h

Fudbalski klub Budućnost ponovo će se naći na tapetu Uefe zbog navijača.

Evropska kuća fudbala pokrenula je disciplinski postipak protiv podgoričkog kluba, zbog incidenata na meču sa Trenčinom, 12. jula, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz Niona.

Sjednica Disciplinske komisije na kojoj će se razmatrati ovaj slučaj održaće se 23. avgusta.

Postupak protiv Budućnosti je pokrenut zbog ulaska navijača na teren i nereda na zapadnoj tribini, tokom prvog poluvremena.

Nakon vodećeg gola gostiju, grupa navijača se sukobila sa stjuardima, koji su se nalazili iza klupe Trenčina, a zatim i sa policijom, koja je u tom sukobu koristila biber sprej.

Dvije osobe su privedene zbog incidenata.

JWPlayer video mesto

Ovo nije prvi put da je Budućnost na tapetu Uefe zbog navijača. Jednom su “plavi” igrali evropski meč bez publike, i to protiv Folgorea iz San Marina na stadionu u Nikšiću 2014. godine (stadion pod Goricom je bio u fazi rekonstrukcije), zbog teških incidenata na utakmici sa poljskim Slaskom, dvije godine ranije.

Zbog kazne Uefe, na utakmici sa Trenčinom bila je zatvorena sjeverna tribina, na kojoj se nalaze “varvari”.

Oni su se preselili na jug, ali je ovoga puta opasnost došla sa zapada, gdje su obični navijači...

Kada je riječ o pristalicama Budućnosti, opasnost, izgleda, dolazi sa svih strana.

To će Uefa, vjerovatno, imati u vidu i 23. avgusta, tako da ne bi bilo iznenađenje da Disciplinska komisija odluči da zabrani dolazak navijača u narednoj evropskoj sezoni ili da odredi visoku novčanu kaznu.

Budućnost je posljednjih godina bila često pod suspenzijom Fudbalskog saveza Crne Gore.

Najtežu kaznu dobila je 2013. godine, zbog incidenata na mečevima sa Lovćenom i Čelikom – šest utakmica bez prisustva publike pod Goricom i isto toliko bez navijača na gostovanjima.

Bonus video: