U pohodu na prvi bod

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekuje Ukrajinu u Nikšiću (13.30, TV prenos)
0 komentar(a)
Fudbalerke Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Fudbalerke Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2013. 10:43h

Prije četiri dana u Bjelorusiji su postigle prvi gol, danas će pokušati da osvoje prvi bod - ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore čeka Ukrajinu u Nikšiću (13.30, TV prenos) u prvom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji će odigrati na domaćem terenu.

Nakon poraza od Bjelorusije na premijeri (3:1), selektor Zoran Mijović očekuje da će naše igračice pred domaćom publikom pokazati kvalitet i ostvariti pozitivan rezultat protiv rivala koji, neke informacije tako govore, ima kvalitet više u odnosu na Bjelorusiju.

Mijović je, ipak, ostao pri stavu sa početka kvalifikacija - svaki gol i svaki bod biće uspjeh za njegov mladi tim, čiji je prosjek svega 19 godina.

Mogu li Marija Vukčević i drugarice, na premijeri pred domaćom publikom, da spoje i jedno i drugo?

"Smatram da imamo kvalitet i da ćemo to i dokazati. Pokazali smo ga i protiv Bjelorusije, ali su nas greške skupo koštale. Sve djevojke su zdrave i spremne, nadam se da ćemo publici u Nikšiću i široj javnosti pokazati kvalitetan fudbal. Ukrajina je dobra selekcija, za nijansu bolja od Bjelorusije, ali mislim da možemo da im pariramo. Mi smo i u prvom meču u Bjelorusiji vidjeli da možemo da igramo sa takvim selekcijama", kaže Mijović, istučući da očekuje sve bolja izdanja kako se budu odvijale kvalifikacije.

"Naše djevojke se još igraju fudbala, još nisu takmičarski pripremljene na pravi način, ali ćemo kroz ove utakmice učiti i istovremeno graditi takmičarski duh koji će donijeti i rezultat".

Nikšić, po Mijoviću, nije izabran slučajno.

"Većina naših igračica igra ili je igrala za Ekonomist. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku, ne samo porodica, već i školskih drugarica naših reprezentativki, jer većina naših igračica su srednjoškolke. Zapravo, osim kapitena Vukčević i još tri igračice mi nemamo djevojku stariju od 19 godina što nas čini najmlađom selekcijom u ovim kvalifikacijama".

Kapiten Marija Vukčević, stijelac u Bjelorusiji i najveća zvijezda crnogorskog tima, smatra da rezultat iz Bjelorusije ne daje pravu sliku o kvalitetu naše selekcije.

"Mislim da su djevojke prevazišle strah nakon meča u Bjelorusiji i vidjele da mogu da igraju sa takvim selekcijama, da su čak i bolje. Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, borićemo se do kraja. Istina je da postižem dosta golova iz prekida, pa se nadam da ćemo i sjutra postići makar jedan. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da pobijedimo - rekla je fudbalerka Rome.

Utakmica Crna Gora - Ukrajina igra se na Gradskom stadionu u Nikšiću u 13.30 časova. Ulaz je slobodan.

Bonus video: