Jovetić opet povrijeđen

Prve reakcije sa Ostrva govore da je Jovetić obnovio povredu lista, zbog koje je već pauzirao dovoljno ove sezone, bio i pod znakom pitanja za duel sa Engleskom i Moldavijom
0 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2013. 23:32h

Prvi dio sezone Stevana Jovetića u Mančester sitiju polako se pretvara u agoniju - crnogorski reprezentativac napustio je teren u 8. minutu Ligakup meča protiv Njukasla, zbog povrede!

Prve reakcije sa Ostrva govore da je Jovetić obnovio povredu lista, zbog koje je već pauzirao dovoljno ove sezone, bio i pod znakom pitanja za deul reprezentacije sa Engleskom i Moldavijom.

Tada je izdržao, ali je pitanje kolika ga sada čeka pauza. Svejedno, Jovetić će sa stalnim povredama teško moći da se izbori za povjerenje trenera Manuela Pelegrinija, koji ga u posljednjem prvenstvenom duelu sa Čelzijem nije stavio ni na klupu, iako je bio zdrav...

Za razliku od Jovetića, ukazano povjerenje iskoristio je Edin Džeko, koji takođe sve rjeđe dobija povjerenje čileanskog trenera u konkurenciji Alvara Negreda. Reprezentativac Bosne i Hercegovina srušio je Njukasl na “Sent Džejms parku” sa dva gola, oba u produžetku, nakon što je regularni dio meča završen 0:0.

Siti se plasirao u četvrtfinale trećeg po rejtingu takmičenja u Engleskoj, ali je Pelegrini svejedno bio zadovoljan.

"Želimo trofej u ovom takmičenju. Bliži smo, trebaju nam još tri pobjede, ali to je i dalje dalek put", rekao je Pelegrini.

Siti će se u narednoj rundi sastati sa Lesterom.

U drugom meču gledana je prava drama, Totenhem je tek nakon penala (8:7) eliminisao Hal na “Vajt hart lejnu”. U regularnom toku i nakon produžetaka bilo je 2:2.

Totenhem će u četvrtfinalu igrati sa Vest Hemom, a sastaju se još Stouk - Mančester junajted i Sanderlend/Sautempton - Čelzi.

Rezultati

Njukasl - Mančester siti 0:2 u produžacima (0:0)

Totenhem - Hal 8:7 penalima (1:1, 1:1)

Juče

Arsenal - Čelzi 0:2

Barnli - Vesthem 0:2

Lester - Fulam 4:3

Mančester Junajted - Norič 4:0

Birmingem - Stouk penalima 2:4

Bonus video: