Napoli osvojio Firencu, čeka se odgovor Rome

Ekipa Rafe Benitesa zabilježila je krucijalnu pobjedu u Firenci, na stadionu na kojem je prije samo deset dana nastradao Juventus
1 komentar(a)
Napoli, Foto: Beta/AP
Napoli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.10.2013. 23:08h

Juventus je iskoristio „zicer” protiv Katanije, Napoli slavio na teškom gostovanju u Firenci, na potezu je Roma - ekipa Rudija Garsije ima večeras, na Noć vještica, šansu da pobjedom protiv Kjeva postavi novi rekord italijanskog fudbala po broju uzastopnih pobjeda. Bio bi to 10. trijumf u nizu...

Prije Rome, posljednji tim sa devet uzastopnih pobjeda na startu bio je Kapelov Juventus u sezoni 2005/06. Rekord je diskutabilan, jer je afera “kalćopoli” poništila i titule i serije, ali svejedno - Roma ne želi da ostavi dilemu...

"Devet pobjeda je izuzetna serija, ali želim da nas ljudi pamte po kraju, a ne po početku sezone. Po mogućnosti sa trofejom u rukama. Zato ne razmišljamo o serijama, skoncentrisani smo na Kjevo. Ko zna, ovo može da se pretvori u najkomlikovaniju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone", rekao je Garsija.

Francuz je, dakle, prvi put od početka sezone spomenuo riječ titula, a Napoli i Juventus pokazali su večeras da će “vučica” morati da nastavi da pobjeđuje ukoliko želi Skudeto.

Ekipa Rafe Benitesa zabilježila je krucijalnu pobjedu u Firenci, na stadionu na kojem je prije samo deset dana nastradao Juventus.

Iguain se pretvodio u asistenta, a Španac Kaljehon, pa Belgijanac Martens, vrhunskim realizacijama su donijeli Napolitancima pobjedu već u prvom poluvremenu. “Violi” je bio premalo gol Rosija iz penala, dosuđenog nakon faula nad Stefanom Savićem. Napoli je posljednjih 10 minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Mađa, ali mu se u samom finišu pridružio Kvadrado iz Fiorentine, i to zbog dva žuta kartona koja je dobio zbog simuliranja!

Juventus se pogravao sa Katanijom, Vidal i Pirlo su šutevima iz daljine u prvom poluvremenu (Pirlo iz slobodnog udarca), riješili sve dileme. Teves je u nastavku dodao šesti gol ove sezone, a upisao se i Bonući.

Milan tone sve dublje, “roso-nerima” protiv Lacija nije pomogao ni prvi gol Kake po povratku na “San Siro” od septembra 2008. I to kakav - spektakularan, teledirigovanom loptom koja je završila u rašljama...

Lacio, međutim, nije bio slabiji tim ni kada je bilo 0:0 ni kada je gubio, pa je izjednačenje Sijanija, glavom sa deset metara, stiglo kao logična posljedica.

Milan je nakon 10. kola na poražavajućem 12. mjestu, pa se treneru Masimilijanu Alegriju ozbiljno ljulja stolica...

Rezultati:

Milan - Lacio 1:1

Kaka 54 - Sijani 72

Juventus - Katanija 4:0

Vidal 27, Pirlo 34, Teves 66, Bonući 71

Kaljari - Bolonja 0:3

Garsis 26, Kone 58, Pacienca 61

Fiorentina - Napoli 1:2

Rosi 28 (penal) - Kaljehon 12, Mertens 36

Đenova - Parma 1:0

Đilardino 57

Verona - Sampdorija 2:0

Taleb 51, Toni 78

Livorno - Torino 3:3

Pauli 25, Greko 33, Emerson 63 - Imobile 4, Glik 8, Ćerći 87 (penal)

Sjutra

Roma - Kjevo

Utorak

Atalanta - Inter 1:1 (1:1)

Bonus video: