Remi Atalante i Intera

Interu je ovo treći remi zaredom u gostima (poslije Kaljarija i Torina), a ukupno četvrti u prvenstvu ove sezone. Atalanta je prvi put remizirala
65 pregleda 0 komentar(a)
Rikardo Alvares, Foto: Reuters
Rikardo Alvares, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2013. 22:31h

Inter ni poslije pet godina nije pronašao način da dođe do pobjede u Bergamu - u premijernom meču 10. kola milanski tim je morao da se zadovolji remijem protiv Atalante (1:1).

Gostima je na kraju i bod dobar, jer je i Atalanta lako mogla da osvoji tri boda, a vjerovatno je oštećena i za penal u drugom poluvremenu.

I Inter je, doduše, imao svoje šanse - najbolju je propustio Mauro Ikardi (pogodio stativu), a u 90. je projektil Rikija Alvaresa sa 25 metara prohujao pored stative.

Interov Argentinac je bio strijelac u 16. minutu, ali mu je odgovorio zemljak Herman Denis nakon što je u vazdušnom duelu "progutao" Valtera Samuela.

Interu je ovo treći remi zaredom u gostima (poslije Kaljarija i Torina), a ukupno četvrti u prvenstvu ove sezone. Atalanta je prvi put remizirala...

Drugoplasirani Juventus sjutra veče dočekuje Kataniju, dok Napoli ide u Firencu.

Oba tima su pod pritiskom jer traže pobjede kojima bi zadržali korak za vodećom Romom (trenutno je minus pet) koja, makar na papiru, ima nešto lakši meč sa Kjevom na "Olimpiku" u četvrtak veče.

"Kažete da smo do sada imali sreće? Dobro, ali sreću treba zaslužiti, ona nikada ne dolazi sama. Ali, da li srećnom nazivate i činjenicu da su nam povrijeđeni Toti i Žervinjo, da nam se tek oporavio Majkon. Pogledajte gol koji je protiv Udinezea spasao Kastan... Nije to sreća, već želja, inat i motiv da se pobijedi", odgovorio je trener Rome Rudi Garsija na konstataciju novinara da je Roma bila miljenik sreće u prvih devet kola.

Milan je prošle sedmice izgubio od Parme (3:2), u međuvremenu je (čini se potpuno opravdano) grmio na sudije, a sjutra ga čeka novi delikatan meč - na "San Siro" stiže Lacio.

Rezultat

Atalanta - Inter 1:1 (Denis 25 - Alvares 16)

Sjutra

Milan - Lacio

Kaljari - Bolonja

Fiorentina - Napoli

Đenova - Parma

Juventus - Katanija

Livorno - Torino

Sasuolo - Udineze

Verona - Sampdorija

Četvrtak

Roma - Kjevo

Bonus video: