Blater razgovarao s Karadžićem i Vokrijem

U saopštenju se navodi da su delegacije, predvođene predsjednicima saveza, Tomislavom Karadžićem i Fadiljom Vokrijem, vodile "plodonosne" razgovore
0 komentar(a)
Sep Blater, Foto: Reuters
Sep Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2013. 15:20h

Predsjednici fudblaskih saveza Srbije i Kosova na sastanku u Cirihu s predsjednikom Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sepom Blaterom danas su se saglasili da nastave razgovore o načinima kako da se dalje promoviše fudbal na Kosovu, saopštila je FIFA.

U saopštenju se navodi da su delegacije, predvođene predsjednicima saveza, Tomislavom Karadžićem i Fadiljom Vokrijem, vodile "plodonosne" razgovore i da je dogovoreno da se opet sastanu do kraja novembra uoči sastanka Izvršnog odobra FIFE 4. i 5. decembra.

"Fudbalski savez Srbije i Fudbalska federacija Kosova dogovorili su se na sastanku da dalje razgovaraju o potencijalnim načinima za promovisanje fudbala na Kosovu s krajnjim ciljem da se pronađe uzajamno korisno rješenje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sastanak uslijedio pošto se Blater u junu tokom posjete Srbiji sastao s premijerom Ivicom Dačićem i izrazio namjeru da približi dva fudbalska saveza u okviru misije svjetske organizacije da promoviše fudbal i omogući ljudima na Kosovu odgovarajuća sredstva za razvoj tog sporta.

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije pored predsjednika Tomislava Karadžića su bili potpredsjednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, dok su kosovski savez predstavljali predsjednik Fadilj Vokri, generalni sekretar Erol Salihu i član izvršnog odbora Flamur Bunjaku.

Tokom posjete Srbiji Blater je u junu rekao da bi do kraja oktobra trebalo da se nađe rješenje da "mladi igrači s Kosova" igraju međunarodne utakmice.

FIFA je u decembru prošle godine odlučila da Kosovo može da igra međunarodne prijateljske utakmice iako nije član te organizacije, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je potom saopštio da će Kosovo neke utakmice koje se budu igrale u inostranstvu, u kategorijama mlađih uzrasta, žena i klubova, morati da proteknu bez isticanja bilo kakvih nacionalnih obilježja.

Bonus video: