Anćeloti: Kasiljas će braniti u Kupu i Ligi šampiona

"Kasiljas je veliki profesionalac i zaslužuje da igra u Ligi šampiona i Kupu", rekao je Anćeloti za radio Kadena
0 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Beta
Iker Kasiljas, Foto: Beta
Ažurirano: 29.10.2013. 12:41h

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da će se golman i kapiten Iker Kasiljas u predstojećim utakmicama Lige šampiona i Kupa kralja vratiti u prvi tim.

Kasiljas nije bio u prvom timu od prošlog decembra, kada ga je tadašnji trener Žoze Muiinjo poslao na klupu i na gol stavio Dijega Lopesa. Na početku sezone ekipu je preuzeo Karlo Anćeloti, koji je, takođe, izabrao Lopesa za prvog golmana.

"Kasiljas je veliki profesionalac i zaslužuje da igra u Ligi šampiona i Kupu", rekao je Anćeloti za radio Kadena.

Kapiten Real Madrida i reprezentacije Španije Kasiljas rekao je da će razmisliti o odlasku iz kluba, ako ne bude dobio veću minutažu.

Ekipe iz Primere će se u decembru priključiti ostalim ekipama u takmičenju u Kupu.

Narednu utakmicu u Ligi šampiona Real će igrati 5. novembra u Torinu protiv Juventusa, u četvrtom kolu Grupe B.

Kasiljas je prošao omladinsku školu Reala, igrao je za drugu i treću ekipu madridskog kluba, a za prvi tim debitovao je 1999. godine.

Odigrao je ukupno 657 utakmica i sa Realom osvojio pet šampionskih titula, dvije Lige šampiona, Superkup Evrope, svjetsko klupsko prvenstvo, Kup kralja i četiri Superkupa Španije.

Za reprezentaciju Španije debitovao je 2000. godine, odigrao je 151 utakmicu i osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine i Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. godine.

Bejlu treba vremena

Anćeloti kaže i da je Geretu Bejlu potrebno vrijeme kako bi se najskuplji igrač na svijetu prilagodio na španski fudbal i uslove u klubu.

"Problem je u tome što nije trenirao u predsezoni. Istina je da u posljednjih nekoliko utakmica nije uradio ništa posebno na terenu, ali svakom novom igraču je potrebno vreme da se prilagodi na tim i kulturu. Nije isto igrati fudbal u Španiji i Engleskoj", rekao je Anćeloti za španske medije.

Velški reprezentativac je u septembru prešao iz Totenhema u Real za rekordnih 100 miliona eura, ali do sada nije uspio da opravda velika očekivanja navijača "kraljevskog kluba".

Bejl je od dolaska u novi klub imao hronične probleme sa leđima i do sada je na šest utakmica postigao jedan gol za Real.

Bonus video: