FSCG domaćin Uefine SGS radionice

Tema ove studijske posjete biće rad razvoje elintog omladinskog fudbala u našoj zemlji.
0 komentar(a)
Mijović, Foto: FSCG
Mijović, Foto: FSCG
Ažurirano: 29.10.2013. 11:03h

Fudbalski savez Crne Gore u naredna dva dana biće domaćin studijskim grupama iz Jermenije, Gruzije i Litvanije, u sklopu programa studijskih posjeta (SGS) koji se već godinama sprovodi pod okriljem Uefe. Tema ove studijske posjete biće rad razvoje elintog omladinskog fudbala u našoj zemlji.

Goste su otvaranju seminara pozdravili generalni sekretar Momir Đurđevac i direktor Škole za trenere FSCG Dr Niko Raičković, nakon čega su predstavnici gostujućih grupa kroz kratke prezentacije predstavili nivo razvoja omladinskog fudbala u svojim zemljama. Prezentacijom direktora Škole za trenere danas će početi i formalni dio rada, a na temu razvoja mlađih kategorija će govoriti direktor mlađih selekcija Žarko Vukčević, selektori kadetske i omladinske selekcije Boris Ljutica i Aleksandar Miljenović, dirketor fudbalske akademije FK Budućnost Vojislav Pejović i trener kadetske ekipe Slavko Vlahović.

Pored prezentacija, učesnici će u sklopu praktične demonstracije prisustvovati treninzima ženske "A" i omladinske selekcije Crne Gore i kadetskog tima FK Budućnost, ali i selektivnoj utakmici kadetske reprezentacije koja će u srijedu biti odigrana u Baru.

Bonus video: