Čelik nema namjeru da posustane

Izabranici Slavoljuba Bubanje su drugi krug šampionata započeli sigurnom pobjedom nad Rudarom
2 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 17:43h

Sedam trijumfa, tri remija i dva poraza nakon 12 odigranih kola omogućili su "metalurzima" da sa prve pozicije gledaju rivale, koji ih, reklo bi se, prate u korak.

Izabranici Slavoljuba Bubanje drugi krug šampionata započeli su sigurnom pobjedom nad Rudarom, baš kao i na startu šampionata kada su pod Golubinjom savladali istog rivala identičnim rezultatom.

Na krilima posljednjeg uspjeha “crveni” sada s pravom sanjaju najljepše snove – da zimsku pauzu dočekaju na prvom mjestu.

Uostalom, po svemu su to i zaslužili, jer ako se uzme u obzir činjenica da su najefikasnija ekipa u ligi, a da je samo odbrana gradskog rivala primila manje golova od "crvenih", stvar je kristalno jasna.

"Moramo biti zadovoljni kako stvari funkcionišu. Na dva fronta bilježimo dobre rezultate. Prvensteni i ujedno posljednji uspjeh protiv Rudara, obavezuje nas da do kraja polusezone istrajemo u namjeri da upišemo što više bodova. Ako se budemo ponašali na treninzima i utakmicama kao do sada, više sam nego uvjeren da možemo sačuvati prvu poziciju. Naravno da neće biti lako, iz prostog razloga jer svi žele da savladaju lidera. Jednostavno, ako ste lideri znači da ste najbolji, a da biste bili najbolji morate pobjeđivati. Ovaj tim ima pobjednički mentalitet i nema namjeru da posustaje. Dakle, dovoljno smo zreli i odgovorni da ispunimo postavljeni zadatak", rekao je Dejan Miljanić, koji je na najbolji mogući način na klupi Čelika zamijenio suspendovanog Slavoljuba Bubanju.

A do kraja polusezone "metalurzi" će na svom terenu dočekati Lovćen, Dečić i Mogren, dok će na strani odmjeriti snage sa ekipama Mladosti i Zete, koja je ujedno prvi rival Čelika.

Svjesni da je prva naredna utakmica ujedno i najteža, u nikšićkom prvoligašu sve misli fokusirali su ka timu sa Trešnjice.

"Lakih utakmica nema i toga moramo uvijek biti svjesni. Naredne subote očekuje nas gostovanje u Golubovcima, protiv ekipe kojoj ne cvjetaju ruže. Ove sezone na svom terenu savladali smo Zetu, međutim, ta činjenica neće nas zavarati. Samo ako budemo odgovorni i disciplinovani možemo doći do željenog rezultata – pobjede. Tokom sedmice konstantno ćemo analizirati Golubovčane i spremati taktiku. U svakom slučaju imamo dovoljno vremena da se odmorimo i što bolje pripremimo za budući izazov", zaključio je Miljanić.

Bonus video: