Šampionu minimalac u Baru

Radojičić je osjetio da mu nedostaje pas igra na sredini terena i umjesto Karadžića uveo strijelca Jovana Nikolića
63 pregleda 0 komentar(a)
Mornar - Sutjeska_2, Foto: Z.ĐURIĆ
Mornar - Sutjeska_2, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 27.10.2013. 17:42h

Sutjeska se ni ovoga pita nije naigrala fudbala u Baru, ali je uzela sva tri boda. Prividna terenska inicijativa gostiju nije značila ništa do lijepog gola Jovana Nikolića u finišu mirnog barskog duela. I bez glavne pokretačke snage u napadu, suspendovanog Rotkovića, Mornar je našao recept za makar ravnopravnu igru sa šampionom. Ako ne i više od toga. Dvije promašene kolosalne šanse na početku prvog i drugog dijela surovo su kažnjene.

Dvije prečke, u 5. i 6. minutu nadoknade (Masato za Sutjesku, potom Spasojević za Mornar), glavna su obilježja finiša meča koji je produžen devet minuta zbog povrede golmana Barana Lakićevića, koji je nakon kontakta u 54. minutu u skoku sa Nikolićem pao na zemlju. Ukazana mu je pomoć, vratio se na gol, ali je u 64. napustio igru i završio u barskoj bolnici.

" Znate da sam korektan prema pripadnicima sedme sile, ali mi ovoga puta nećete zamjeriti što neću komentarisati meč. Pobjedu ćemo samo posvetiti našem fizioterapeutu Ivanu Matoviću i njegovoj supruzi koji su doživjeli tešku porodičnu tragediju", kazao je trener šampiona Dragan Radojičić.

A sve je izgledalo dobro za domaće. Prvi minut, prodor Mijuškovića, odlično proigravanje za zaboravljenog u šesnaestercu Bogdanovića koji loptu nije sproveo u mrežu. Mornar je jakim presingom otupio snagu Sutjeske na sredini terena, tako da pravih lopti za napadače gostiju nije bilo.

"Smatram da nismo zaslužili da budemo poraženi. Iako je Sutjeska imala prividnu inicijativu, mi smo imali zrelije šanse. Čestitam momcima na zalaganju, namjerno smo igrali bez klasičnog napadača, računajući da možemo iz brzih transformacija stići do gola. Međutim, sreća nije bila na našoj strani", kategoričan je bio trener Mornara Obren Sarić.

Radojičić je već na poluvremenu osjetio da mu nedostaje pas igra na sredini terena i umjesto Karadžića uveo Jovana Nikolića. I na kraju će se ispostaviti - pogodio u potpunosti. U 78. minutu nakon gužve u šesnaestercu, lopta se na dvadesetak metara odbila do igrača odluke Nikolića, koji je iz punog trka sjajnim udarcem matirao rezervnog čuvara mreže Mornara Masoničića.

Bonus video: