Čelik sam na vrhu

Sedmom prvenstvenom pobjedom, fudbaleri Čelika osamili su se na vrhu prvoligaškog karavana
0 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.10.2013. 17:47h

Sedmom prvenstvenom pobjedom, fudbaleri Čelika osamili su se na vrhu prvoligaškog karavana! Nakon što su ih eliminisali u Kupu, “metalurzi” su i drugi put ove sezone u prvenstvu savladali Pljevljake i još jednom potvrdili da im tim sa sjevera u potpunosti “leži”. Od samog starta nikšićki prvoligaš tačno je znao šta hoće protiv ekipe koja je pokušala otvorenom igrom da iznenadi domaćina. Međutim, lider je bio na visini zadatka tokom većeg dijela meča.

Prvu priliku na utakmici “metalurzi” su realizovali. Naime, u 5. minutu Milovan Nikolić se sa svoje polovine stuštio na polovinu protivnika i preciznim udarcem sa oko dvadesetak metara pogodio donji desni ugao Radanovićevog gola.

Odgovorili su Pljevljaci u 11. minutu poslije kornera Kata, Talović je umalo zakasnio da proslijedi loptu u gol. U 20. minutu Jovović je uputio upotrebljivu loptu u kazneni prostor za Ivanovića, čiji šut je ukrotio golman gostiju. Sredinom prvog poluvremena nakon udarca Kata saveznik domaćina bila je stativa. U 27. minutu Ivanović se oslobodio čuvara i snažno šutirao, međutim, Mijušković je u poslednjem trenutku izbio loptu u korner. Deset minuta prije odmora Đalac je sa lijeve strane uputio loptu za Zorića, koja je na kraju došla do Račića a ovaj uzdrmao prečku. U sudijskoj nadoknadi Zorićev udarac umalo je završio u mreži.

"Moramo biti zadovoljni, nije lako pobjeđivati u kontinuitetu. Na vrijeme smo postigli gol, drugi je stigao u pravom trenutku, poslije čega su se moji momci opustili. Te stvari ubuduće ne smiju da nam se dešavaju. Rudar je postigao gol i u sudijskoj nadoknadi imao priliku da nas kazni. Ipak, smatram da smo bili bolji i da smo zasluženo stigli do nove prvenstvene pobjede. Znali smo da neće biti lako i to se ispostavilo kao tačno", rekao je Dejan Miljanić, pomoćni trener Čelika.

Nakon odmora, tačnije u 49. minutu, Katov udarac iz neposredne blizine završio je u naručju Akovića. U 52. minutu nakon pokušaja Šljivančanina po drugi put na meču tresao se okvir gola Čelika. Dva minuta kasnije Ivanović je propustio idealnu priliku.

Ipak, u 55. minutu domaćin je uvećao vođstvo - Zorić je izveo korner sa lijeve strane, na pravom mjestu našao se Mujdragić, poslije čijeg je udarca lopta završila iza leđa Radanovića.

Pokušali su gosti preko svog najboljeg pojedinca Kata u 63. minutu da realizuju slobodan udarac, ali sve se svelo na pokušaju. Najbliži pogotku Pljevljaci su bili u 67. minutu kada je Nestorović uposlio Jovanovića, čiji je šut bravuroznom intervencijom zaustavio Aković. Petnaest minuta prije kraja meča Vlahović je odbijenu loptu odlično tukao, a Aković još bolje intervenisao.

U 81. minutu gosti su dobili priliku sa bijele tačke da smanje vođstvo domaćina, nakon što je Adrović u kaznenom prostoru igrao rukom. Siguran egzekutor sa jedanaest metara bio je Andrija Kaluđerović.

Do kraja meča Rudar je imao terensku inicijativu koja nije urodila plodom, a treba napomenuti da je u sudijskoj nadoknadi posljednju priliku propustio Vlahović.

"Čelik je vrlo rano stigao u vođstvo i to nas je poremetilo. Kod vođstva od 2:0 uspjeli smo da smanjimo, ali ne i da preokrenemo. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Od ovog trenutka moramo se okrenuti narednom meču protiv Mladosti, koji je od izuzetne važnosti", rekao je Vuko Bogavac, pomoćni trener Rudara.

Bonus video: