Ćetković odlučio gradski derbi

Budućnost je zahvaljujući Marku Ćetkoviću pobijedila Mladost na Starom aerodromu
0 komentar(a)
Mladost - Buducnost_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Mladost - Buducnost_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 27.10.2013. 17:51h

Dvije majstorske realizacije Marka Ćetkovića, prva nakon greške odbrane rivala, druga poslije precizno izvedenog kontranapada, te efektan pogodak Kneževića – rezime je gradskog derbija, u kome je Budućnost nastavila seriju pozitivnih rezultata protiv Mladosti, pobjedom 2:1.

Detaljniji opis utakmice i dešavanja na terenu vodi ka konstataciji – loš fudbal, teško da može da bude gori.

Spori ritam, bez pravih akcija, dodavanja – 90 minuta ni jedna ni druga ekipa nisu mogle da se povežu, da urade nešto konkretno. Budućnost je iskoristila greške rivala, matirala ga iz dva brza napada, a Mladost “divljom” igrom u finišu – nabacivanjima lopti pred šesnaesterac, samo uspjela da smanji zaostatak i da prividno ugrozi pobjedu gostiju.

Prva šansa na meču stigla je u 41. minutu i odmah je pretvorena u pogodak – Burzanović je dao, izgledalo je, lošu loptu, ali je Radulović napravio veliku grešku i sam lansirao Ćetkovića, koji je rutinski, precizno pogodio suprotni ugao.

Samo dva minuta kasnije Mladost je bila na koljenima. Brza akcija – Burzanović za Nikača, u prostor za Ćetkovića, ovoga puta lopta je završila u bližem uglu, kao na treningu.

Ćetković je na početku drugog dijela mogao sve da riješi, ali je bio neprecizan iz dobre pozicije, iskosa iz srca šesnaesterca.

"U prvom poluvremenu odigrali smo onako kako smo željeli. Čvrsto u odbrani, a dva puta brzo napali, nakon osvojene lopte. To je bilo možda i najbolje poluvrijeme u dosadašnjem toku sezone. U drugom poluvremenu mogli smo da riješimo meč, na kraju izdržali pritisak domaćina i slavili", kazao je trener Budućnosti Nenad Vukčević.

Mladost ni u prvom dijelu nije imala dovoljno energije da napadne rivala, a tek kada je gol bio potreban, tek tada je domaćin bio totalno nemoćan.

Sa nikakvih, prešlo se, logično, na očajničke pokušaje. Duga lopta – pa šta bude. Tako je u 72. minutu, iz gužve u šesnaestercu, Knežević zahvatio loptu u padu, i udarcem koji je ličio na “makazice”, efektno poslao loptu u gornji desni ugao.

Bilo je vremena da se izjednači, ali nije bilo dovoljno šmeka u igri domaćih. Duge lopte i prekidi bili su jedino oružje Mladosti. Iz još jedne takve “akcije” stigla je i jedina poluprilika – Ćetković je pokušao dva puta, oba puta blokirao je Orahovac, koji je i ušao u igru da bi skakao i borio se sa visokim Kneževićem...

"Nismo imali dovoljno snage i energije. Ovo nam je bila treća utakmica za šest dana. Igrači Budućnosti imali su pauzu u Kupu, vidjelo se da su svježiji i hitriji. Možda smo u finišu mogli do izjednačenja, ali idemo dalje, spremamo se za Rudar", – kazao je trener Mladosti Goran Milojević.

Bonus video: