Figo: Zbog Peresa sam napustio Real

On je za Real odigrao 164 meča i dao je 36 golova. Potom je prešao u Inter, a 2009. godine je odlučio da okonča karijeru. Još je igrao za Sporting i Barselonu
0 komentar(a)
Luis Figo, Foto: REUTERS
Luis Figo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 25.10.2013. 18:08h

Legendarni Portugalac Luis Figo pet sezona je nosio dres Reala, da bi 2005. godine odlučio da pređe u redove Intera.

Osam godina kasnije objasnio je razlog odlaska iz Madrida, a u pitanju je Florentino Peres, prvi čovjek „kraljevskog kluba”.

"Nisam više mogao da ostanem u Real Madridu, jer sam bio igrač kojeg predsjednik Perez nije želio. Ne znam šta se promijenilo, ali sjećam se dobro da smo pobijedili Albasete (6:1) i da sam ja igrao. Sljedeće nedelje smo izgubili u „el klasiku” (3:0) i odjednom sam se ja našao na klupi bez ikakvog objašnjenja. Naravno da me je to pogodilo. Meni je jasno zbog čega sam napustio Real. Imao sam još jednu godinu ugovora i mogao sam da ostanem, zarađujem veliki novac i budem miran. Međutim, draže mi je bilo da pronađem novi izazov i novi projekt u karijeri nego da uzimam novac, a da ne igram”, objasnio je Figo.

On je za Real odigrao 164 meča i dao je 36 golova. Potom je prešao u Inter, a 2009. godine je odlučio da okonča karijeru. Još je igrao za Sporting i Barselonu.

Bonus video: