Đorđević prekobrojan u Zenitu, žele ga Ufa, Orenburg, Aresenal i Rostov

Đorđevića nema na spisku novog ternera Sjemaka, koji ga je precrtao zbog limita na broj stranaca u ruskom šampionatu
65 pregleda 1 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Luka Đorđević, Foto: Fc-zenit.ru
Ažurirano: 27.07.2018. 19:26h

Luka Đorđević je na izlaznim vratima Zenita. Budvanin nije prijavljen od strane kluba sa Krestovskog za prvu utakmicu u prvenstvu Premijer lige Rusije protiv Jeniseja.

Uprkos željama navijača, ali i dobrim igrama tokom priprema, trener Zenita Sergej Sjemak je odlučio da precrta crnogorskog napadača i za ovu sezonu.

"Žao mi je, ali za Đorđevića nema mjesta u ovom trenutku. Imamo i previše stranaca, a sagledajući sve aspekte sa postojećim limitom na strance, a onda i uslove ugovora, najlakše je da se odreknemo Đorđevića. Teško da bilo što možemo uraditi drugačije", kazao je Sjemak.

Navijači su negodovali smatrajući Đorđevića neuporedovo boljim od konkurenta, Antona Zabolotnog, koji, međutim, ima ruski pasoš.

Đorđević je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Arsenalu iz Tule i postigao je sedam golova u 22 nastupa. On ne mora da brine za novi angažman u Rusiji, ugovorom je vezan za Zenit još dvije godine, a osim "oružara" iz Tule za njega su zainteresovani brojni ruski klubovi.

Ufa prednjači, pošto je prošle sezone bila najprijatnije iznenađenje u Rusjii i igra kvalifikacije za Ligu Evrope. Tu su još Rostov, ali i novi premijerligaš Orenburg.

Đorđevićev menadžer Igor Gluščević tvrdi da ima ponuda i iz Engleske, a najozbiljnija je Njukasla.

Bonus video: