Mijatović: El Klasiko je najljepša stvar koju možete da vidite

"U ovakvim utakmicama ne možete da pravite planove i idete na remi, već samo na pobjedu", rekao je Mijatović za španske medije
10 komentar(a)
Mijatović, Foto: Boris Pejović
Mijatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.10.2013. 14:51h

Predrag Mijatović je 1998. godine godine svojim golom prekinuo post Reala i omogućio Madriđanima da pobjedom protiv Juventusa, u finalu u Amsterdamu, dođu do titule prvaka Evrope poslije 32 godine.

Nekada proslavljeni crnogorski fudbaler, bivši sportski direktor Reala (do 2009. godine) za sjutrašnji El klasiko između Barselone i Real Madrida kaže da je nešto najljepše što moderan fudbal ima.

"U svjetskom fudbalu nemate toliko zanimljivih duela. Klasiko je najljepša stvar koju možete da vidite. Ekipe su dobre, posjeduju igrače visokog kvaliteta, ali nijedna nema izrazitu prednost. U ovakvim utakmicama ne možete da pravite planove i idete na remi, već samo na pobjedu", rekao je Mijatović za španske medije.

Pujol: El klasiko ne odlučuje o tituli

Kapiten Barselone Karles Pujol rekao je danas da predstojeći derbi protiv madridskog Reala neće odlučivati o tituli španske Primere.

"Utakmica je važna, ali ne odlučuje o tituli. Ima još dosta da se igra. Ovo je dobra prilika da odigramo dobro i steknemo samopouzdanje za nastavak sezone", rekao je Pujol na konferenciji za medije.

Posle devet odigranih utakmica Barselona je prva na tabeli sa 25 osvojenih bodova, tri više od Reala.

Meč između Barselona i Reala, 166. po redu "El klasiko" na programu je sjutra od 18 sati na stadionu Kamp Nou.

Bonus video: