Čelik poslije penala do četvrtfinala, het-trik Mugoše, Mogren napokon slavio

Plasman među osam najboljih danas su još izborili Mogren, Zeta, Grbalj, Petrovac, Mladost i Lovćen
61 pregleda 3 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.10.2013. 14:50h

Het-trik Stefana Mugoše u ubjedljivom trijumfu Mladosti protiv Mornara, prekid loše serije Mogrena i treće uzastopno slavlje Čelika protiv Rudara u Kupu - glavni su momenti koji su obilježili revanš mečeve osmine finala.

U četvrtfinale su se još plasirali Grbalj, Petrovac, Zeta i Lovćen, kao i Dečić, koji zbog administrativne greške Budućnosti nije ni morao da igra revanš.

Budvani su protiv lidera druge lige, Bokelja, konačno pronašli ventil za očajnu seriju u prvenstvu, te zabilježili prvu pobjedu poslije skoro dva mjeseca (4:0)

Ipak, nije sve krenulo tako dobro - trener Budvana Brano Milačić zaradio je isključenje već u 12. minutu, zbog burnih protesta nakon poništenog gola Đurovića. Brzo je, međutim, domaćin vratio stvari u kontrolu, a pogodak Golubovića šest minuta kasnije samo je najavio goleadu. Mogren je već do poluvremena vodio 3:0, u nastavku je preko rezerviste Rudovića dodao još jedan za napokon ubjedljiv trijumf.

A nakon finala u pretprošloj i četvrtfinala u prošloj sezoni, Čelik je eliminisao Rudar i u osmini finala. Za Pljevljake je slaba utjeha što su ovoga puta bili najbliži i što su položili oružje tek u penal-ruletu.

“Metalurzi” su, međutim, mogli da završe stvar i u regularnom dijelu meča, Darko Zorić je u 75. minutu dobio priliku da iz penala riješi pitanje pobjednika, ali je njegov lagani udarac u donji lijevi ugao bio lak plijen za golmana Rudara Radanovića.

Zorić je, ipak, bio precizniji u penal-seriji, baš kao i njegovi saigrači Đalac, Hadžibulić i Jovović. Radanović se, s druge strane, od junaka pretvorio u tragičara, pošto je poslije odbranjenog penala Brnoviću sam uzeo loptu da šutira, ali je to uradio tako traljavo da golman Čelika Aković, koji je prethodno odbranio šut Katu, nije imao puno problema da interveniše.

"Nismo realizovali penal, Rudar je dobio šansu da nas kazni, da je prošao dalje vjerovatno to ne bi bilo nezasluženo, ali nam se sreća ipak osmjehnula. Možda su i više zaslužili prolaz, kada se sastave oba meča - rekao je Dejan Miljanić, pomoćni trener Čelika.

"Očigledno da je tradicija na Čelikovoj strani. Ovo je treći put da ispadamo, a danas smo bili najbliži prolazu. Penali su lutrija, domaćin je bio srećniji", rekao je Vuko Bogavac, pomoćni trener Rudara.

Mladost je zablistala punim sjajem prvi put u domaćem takmičenju ove sezone. Izabranici Gorana Milojevića su kao plitak potok pregazili Mornar i njegovu pobjedu od 2:1 u prvom meču.

Napokon je zablistao Stefan Mugoša, najbolji strijelac mlade reprezentacije, koji se prvim het-trikom u sezoni maltene sam otresao Barana i odveo svoj tim u četvrtfinale. Ubjedljivu pobjedu u finišu je potvrdio Knežević.

Lovćen se sa kamatom revanširao trećeligašu Crvenoj stijeni za poraz u prvom meču. Cetinjani su slavili sa ubjedljivih 8:0, dok su Grbalj, Petrovac i Zeta bez većih problema potvrdili pobjede iz prvih mečeva.

Rezultati i strijelci:

MOGREN - BOKELJ 4:0 (prvi meč 0:0)

Golubović 18, Đurović 34, Vujović 45, Rudović 73.

LOVĆEN - C.STIJENA 8:0 (prvi meč 1:2)

Perutović 1, 16, 53, Mirković 13, Radović 18, 67, Brnović 29, Halilović u 50.

JEZERO - ZETA 2:1 (prvi meč 0:2)

Milić 43, Gutić 75 - Musić (autogol) 48.

MLADOST - MORNAR 4:0 (prvi meč 1:2)

Mugoša 18, 35, 50, Knežević 87.

ČELIK - RUDAR 0:0 - penali 4:3 (prvi meč 0:0)

GRBALJ - RIBNICA 3:1 (prvi meč 3:1)

Bogdanović 14, Đukanović 17, Kašćelan 73 - Metjajić 17.

PETROVAC - ZABJELO 1:1 (prvi meč 2:1)

Kruščić 33. - Rašović 45+1.

Bonus video: