"Dama" mora da se vadi u Madridu

Juve će na "Santjago Bernabeuu" morati da se snađe bez povrijeđenih Mirka Vučinića i Štefana Lihtštajnera, dok se očekuje povratak Artura Vidala
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 13:42h

Dva remija u prva dva kola (protiv Kopenhagena i Galatasaraja) nisu ono što je želio Juventus, pa je "stara dama" neplanirano došla u situaciju koja baš i nije prijatna - da u dvomeču s Real Madridom mora da se vadi i vraća na pravi put u Ligi šampiona.

Prvi od dva duela ovih velikana zakazan je za večeras u Madridu - Real čeka derbi nakon dvije lagane pobjede (gol razlika 10-1) i novim trijumfom bi praktično obezbijedio prvo mjesto u grupi B.

Juve će na "Santjago Bernabeuu" morati da se snađe bez povrijeđenih Mirka Vučinića i Štefana Lihtštajnera, dok se očekuje povratak Artura Vidala.

Bajern protiv Viktorije iz Plzenja traži i treći trijumf, dok u istoj grupi Mančester siti (Stevan Jovetić najavljen na klupi) gostuje u Moskvi ekipi CSKA.

KONTE: Spremni smo na sve

Juve je šokantno izgubio od Fiorentine u nedjelju (2:0, pa 2:4) i zbog te utakmice je trenutna snaga "dame" prava misterija. Tako je gostovanje Realu stiglo možda u pravom trenutku da torinski tim reaguje.

"Spremni smo na sve u Madridu, jer igramo protiv jedne od najdominantnijih ekipa na svijetu. Sigurno ćemo patiti, ali iskoristićemo svaku šansu kako bismo natjerali rivala na patnju. Došli smo ovdje da igramo svoju igru, vidjećemo da li to možemo", rekao je Antonio Konte i dotakao se poraza u Firenci:

"Takve stvari se u fudbalu dešavaju, morate da ih prihvatite. Mi jesmo, zato sam siguran da se neće odraziti na ekipu", dodao je trener Juventusa.

Ali, pitanje je - kako Juve može da zaustavi Kristijana Ronalda?

Portugalac je već dao pet golova ove sezone u Ligi šampiona, bio je strijelac 24 puta u posljednjih 20 utakmica u ovom takmičenju, sa 56 pogodaka je četvrti na vječnoj listi...

"Ronaldova klasa je svima poznata, ali mi razmišljamo kako da zaustavimo Real, a ne Kristijana. Jer, tako veliki tim ne zavisi od pojedinca", istakao je Konte.

ANĆELOTI najavljuje napad

Real i dalje traži igru, čeka se i učinak Gareta Bejla, ali Madriđanima makar u Ligi šampiona ide po planu. Šest bodova protiv Kopenhagena i Galate su zadovoljili Karla Anćelotija, koji zna šta bi značila tri boda večeras.

"Kada sam dolazio u Real rekao sam koja je moja filozofija: želim da pobjeđujemo i igramo dobro. Cijenim Juventus, ali nećemo mijenjati naš sistem zbog protivnika, već želim da dokažemo da napredujemo", rekao je Anćeloti.

Nadovezao se i Ronaldo:

"Imamo šest bodova, ali je to premalo za prolaz u osminu finala. Znači, nemamo šta da branimo, treba nam još pobjeda i svjesni smo šta večeras dobijamo ako dođemo do tri boda. Ja u Juventusu? Istina je da sam jednom bio blizu Torina, još dok sam bio član Sportinga. Tada sam, međutim, izabrao Mančester junajted zbog ser Aleksa Fergusona", pojasnio je CR7.

KAKO protiv šampiona?

Još od revanša osmine finala prošle sezone protiv Arsenala i poraza u Minhenu od 2:0 Bajern ne zna šta znači kiks u Ligi šampiona.

Niz od sedam pobjeda protiv velikih ekipa (dvije protiv Juventusa, Barselone, ona protiv Borusije u finalu...) zaokružen je spektakularnom igrom i pobjedom u Mančesteru prije tri sedmice (3:1).

Zato je suludo očekivati da bi baš Viktorija iz Plzenja mogla da bude ekipa koja će zaustaviti Bavarce...

"Ne dijelimo rivale na jače i slabije, ali ne bježimo od toga da smo veliki favoriti protiv Viktorije", rekao je trener prvaka Evrope Pep Gvardiola.

Očekuje se da večeras zaigra Frank Riberi, koji se oporavio od povrede, a moguće je da se u tim vrati i Havi Martines koji je operisao prepone.

CSKA će na "Himki areni", koja je inače stadion Dinama, dočekati Mančester siti u direktnom okršaju za drugo mjesto u grupi.

"Na ovaj meč gledamo kao na kvalifikacioni. Mislim da bismo pobjedom stvorili realne šanse da odemo u osminu finala", jasan je vezista "građana" Fernandinjo.

Manuel Pelegrini se žalio na teren.

"Ne mogu da vjerujem da se najvažnije takmičenje na planeti igra na ovakvom terenu. Samo da se molimo da ne padne kiša, inače će biti nemoguće igrati na njemu", istakao je menadžer Sitija.

MOJES: Sada je rezultat najvažniji

Mančester junajted je prokockao previše bodova u Premijer ligi, a ni u Ligi šampiona situacija nije mnogo bolja - četiri boda iz dva kola nisu malo, ali Dejvid Mojes kroz sve kikseve u domaćem takmičenju osjeća ogroman pritisak i u Evropi.

Na redu je meč sa Sosijedadom na „Old trafordu” koji mora da se dobije.

"U jednom periodu sezone vam je bitna i igra i rezultat. U ovom trenutku tražimo samo rezultat", pojasnio je Mojes koliko "đavolima" treba trijumf.

Istovremeno, očekuje se mnogo neizvjesnosti u Leverkuzenu - sastaju se Bajer i Šahtjor.

U grupi C, Pari Sen Žermen ide u Brisel na megdan Anderlehtu, dok Benfika dočekuje Olimpijakos.

Parovi

GRUPA A

Bajer - Šahtjor 20.45 Mančester j. - Sosijedad 20.45

GRUPA B

Real M. - Juventus 20.45

Galatasaraj - Kopenhagen 20.45

GRUPA C

Anderleht - PSŽ 20.45

Benfika - Olimpijakos 20.45

GRUPA D

CSKA M. - Mančester siti 18.00

Bajern - Plzenj 20.45

Galerija

Bonus video: