Murinjo optužio fudbalere Kardifa za odugovlačenje

"Svaki put kada je lopta izašla u aut, ili je igra bila zaustavljena, našem protivniku je prosječno trebalo 21,5 sekundi da vrati loptu u igru. To je za navijače bacanje para"
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2013. 13:11h

Trener Čelsija Žoze Murinjo optužio je danas fudbalere Kardifa za odugovlačenje u prvenstvenoj utakmici dva kluba prošlog vikenda.

Čelzi je u subotu pobijedio Kardif sa 4:1, a Murinjo je isključen sredinom drugog poluvremena zbog protesta. Fudbalski savez Engleske juče ga je optužio za nesportsko ponašanje.

Murinjo može da se žali, a mediji spekulišu da će najverovatnije biti novčano kažnjen. On nije želio da priča o mogućoj kazni, već se osvrnuo na igru Kardifa.

"Da sam ja došao na tu utakmicu i da sam platio kartu, bio bih zabrinut zbog odugovlačenja igrača Kardifa. Svaki put kada je lopta izašla u aut, ili je igra bila zaustavljena, našem protivniku je prosječno trebalo 21,5 sekundi da vrati loptu u igru. To je za navijače bacanje para", rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

"Kada pomnožite taj broj sa brojem prekida na utakmici, znači da navijači koji plaćaju da gledaju 90 minuta utakmice, odgledaju samo 55 ili 60 minuta. To je kršenje pravila", dodao je on.

Poslije osam utakmica Čelzi je drugi na tabeli sa 17 bodova, dva manje od Arsenala.

Bonus video: