Kažnjeni APOEL i Rijeka zbog rasizma svojih navijača

Hrvatski klub kažnjen je zbog uvredljivih zastava na tribinama, tokom utakmice protiv Betisa 3. oktobra i moraće da plati 8.000 uvra. Meč je završen bez pobjednika, 1:1
0 komentar(a)
Betis, Foto: Beta/AP
Betis, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.10.2013. 10:50h

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas kiparski APOEL i hrvatski klub Rijeku djelimičnim zatvaranjem stadiona, zbog rasističkih parola njihovih navijača na utakmicama u Ligi Evrope.

Stadion APOEL-a u Nikoziji biće djelimično zatvoren za utakmicu protiv Bordoa 7. novembra. Kiparski klub moraće da plati i 45.000 eura zbog brojnih prekršaja, među kojima i to što su kasnili počeci oba poluvremena utakmice protiv Ajntrahta iz Frankfurta, 3. oktobra.

Navijači kiparskog kluba su tokom utakmice uzvikivali rasističke parole, istakli uvredljive zastave na tribine i koristili pirotehnička sredstva. Ajntraht je tada pobijedio sa 3:0.

Stadion Rijeke će biti djelimično zatvoren za utakmicu protiv Liona 7. novembra.

Hrvatski klub kažnjen je zbog uvredljivih zastava na tribinama, tokom utakmice protiv Betisa 3. oktobra i moraće da plati 8.000 uvra. Meč je završen bez pobjednika, 1:1.

UEFA je u maju usvojila nova pravila kako bi obezbijedila brže gonjenje i oštrije kazne za diskriminaciju unutar stadiona.

Bonus video: