Šampionski ples na Lugovima

"Odigrali smo, napokon, dobar meč. Praktično sve linije u timu funkcionisale su na najbolji mogući način", rekao je Darko Isidorović, najbolji strijelac Sutjeske
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2013. 15:08h

Petom prvenstvenom. a drugom uzastopnom pobjedom nad Mogrenom, fudbaleri Sutjeske šest kola prije kraja polusezone na najbolji mogući način vratili su se u igru za visok plasman.

Izabranici Dragana-Gage Radojičića podsjetili su na Lugovima na blistava izdanja iz minule sezone, kada su nikšićki „plavo–bijeli“ rušili sve rivale, nezavisno od toga gdje su i protiv koga igrali. Posljednji uspjeh, čiini se, došao je u pravom trenutku, posebno kada se zna da je izvojevan protiv jednog od glavnih kandidata za titulu.

"Odigrali smo, napokon, dobar meč. Praktično sve linije u timu funkcionisale su na najbolji mogući način. Od prvog do posljednjeg minuta kontrolisali smo igru i potpuno zasluženo osvojili nova tri boda. Jednostavno, ni u jednom trenutku nismo dozvolili da nas protivnik ozbiljnije ugrozi. Uspjeh će nam puno značiti u finišu sezone, gdje ćemo pokušati da upišemo što više bodova. Dokazali smo da kada igramo odovorno i disciplinovano, malo ko može da nam parira. To se najbolje vidjelo u Budvi. Istina, rani gol pomogao nam je da mirnije igramo, a taj pogodak potpuno je slomio krila domaćim igračima. Nakon što smo postigli drugi gol, postavljalo se samo pitanje sa kojom razlikom će se okončati meč", rekao je Darko Isidorović, najbolji strijelac Sutjeske i ujedno naljepšeg pogotka na Lugovima.

Uspjeh u metropoli crnogorskog turizma u nikšićkom prvoligašu već su arhivirali i okrenuli se narednim obavezama. Naime, do zimske pauze aktuelni šampion odigraće četiri meča na strani, dok će kraj Bistrice dočekati Budućnost i Petrovac, što je dobra prilika da se istestira rival koji sa Čelikom dijeli prvo mjesto.

"Meč u Budvi za nas je prošlost. Sve misli fokusirali smo ka narednim mečevima, a posebno ka prvom koji nas očekuje protiv Mornara u Baru. Dosadašnji dio sezone obilovao je iznenađenjima. Pokušaćemo do zimske pauze da dobijemo sve protivnike, a da li ćemo uspjeti vidjećemo na kraju. Otežavajuća okolnost je što ćemo uglavnom igrati na strani, ali za neke propuste na svom terenu moramo se iskupitu upravo u gostima. Uvjeren sam da imamo kvalitet da sustignemo dvije ekipe koje su ispred nas i to će nam biti glavni cilj. Neće biti lako, ali odstupanja nema i ne smije biti", zaključio je Isidorović.

Bonus video: