Kovač: Još nismo prošli

„Zadovoljan sam, ovo smo željeli. Ne smijemo, međutim, da zaboravimo da je Island bio drugi u svojoj grupi, tako da očekujemo veliku borbu“, rekao je Niko Kovač
0 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Wikipedia.org
Niko Kovač, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 21.10.2013. 15:04h

Kada je zamijenio Igora Štimca na mjestu selektora Hrvatske, nekadašnji kapiten „vatrenih“ Niko Kovač je preuzeo na sebe veliki rizik.

Kocka se isplatila - njegov tim će u baražu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu igrati protiv ekipe koju su svi željeli da izvuku, Islanda.

Hrvat rođen u Njemačkoj, međutim, upozorava da ništa još nije gotovo.

„Zadovoljan sam, ovo smo željeli. Ne smijemo, međutim, da zaboravimo da je Island bio drugi u svojoj grupi, tako da očekujemo veliku borbu“.

„Srećni smo, ali još nismo prošli. To ne zaboravite. Island je mlada ekipa, imaju selektora koji je iskusan i pravio je odlične rezultate sa Švedskom“.

„Vodio je svoju zemlju na Mundijal 2006. godine, dok je Nigeriju odveo 2010.. Ali, tri puta smo igrali protiv Lagerbeka kao igrači, tri puta smo ga pobijedili“, naglasio je Kovač.

Lars Lagerbek, razumljivo, nije mogao da očekuje lakog rivala.

„Ne smeta mi što igramo s Hrvatskom. Svima je jasno ko je veliki favorit, ali to ne znači da mi nemamo baš nikakve šanse. Nadam se da ćemo sačuvati mrežu u prvoj utakmici, pa da probamo da iznenadimo u revanšu“, rekao je Lagerbek.

Bonus video: