Sporting - Vukčević: Pregovori su u toku, Braga spremna da smanji zahtjeve?

Pregovori, međutim, nisu laki, tvrdi list, jer Vukčević ima ugovor do 2020. godine i otkupnu klauzulu od 15 miliona eura
0 komentar(a)
nikola vukčević, Foto: Scbraga.pt
nikola vukčević, Foto: Scbraga.pt
Ažurirano: 27.07.2018. 12:10h

Prije nekoliko dana, portugalski mediji su stidljivo najavili mogućnost da se crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević nalazi na listi želja Sportinga iz Lisabona, a danas je priča dobila i nastavak.

Kako javlja "Abola", u toku su pregovori čelnika lisabonskog kluba i Vukčevićeve Brage oko transfera.

Pregovori, međutim, nisu laki, tvrdi list, jer Vukčević ima ugovor do 2020. godine i otkupnu klauzulu od 15 miliona eura.

Međutim, epilog bi mogao da bude povoljan po sve tri strane, jer je Braga, navodno, smanjila obeštećenje, a na Vukčevićevom dolasku insistira Žoze Pešeiro, novi trener Sportinga, koji je sa Vukčevićem sarađivao u Bragi.

Klubovi bi, tvrdi list, mogli da se nađu na osam miliona eura.

Pešeiro je želio Milana Badelja iz Fiorentine, ali nije došlo do dogovora sa hrvatski reprezentativcem, pa je 27-godišnji crnogorski reprezentativac postao prva opcija.

Sporting je i prošlog ljeta bio zainteresovan za njega, dok se krajem juna pojavila vijest da bi nekadašnji fudbaler Budućnosti mogao da karijeru nastavi i u Notingem Forest.

U svakom slučaju, predsjednik Brage Antonio Salvador je nedavno rekao da Vukčević sigurno neće ostati u klubu...

Bonus video: