Šalke u duelu sa Čelzijem juri treću pobjedu u grupi

„Šalke je veoma dobar tim s kvalitetnim individualcima. Ali, i mi imamo sjajnu ekipu, i to znači da ćemo u utakmicu ući sa željom da pobedimo”, rekao je as Čelzija Andre Širle
62 pregleda 0 komentar(a)
Džermejn Džons Šalke, Foto: Reuters
Džermejn Džons Šalke, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2013. 13:13h

Fudbaleri Šalkea dočekuju Čelzi u Gelzenkirhenu i pokušaće da ostvare treću uzastopnu pobjedu kako bi zadržali 1. mjesto u grupi E.

Šalke je prvi sa svih šest bodova, Čelsi je drugi sa tri, koliko ima i Bazel, dok je Steaua na nuli.

Njemci u utakmicu ulaze poslije pobede u prvenstvu protiv Braunšvajga (3:2), a trener Jens Keler nagovijestio je da će u tim uvrstiti nekolicinu mladih igrača.

„Moramo da igramo bolje protiv Čelzija. Ne znam koji tim će im se suprotstaviti, ali obećavam da će biti mnogo mladih igrača”, rekao je Keler.

U ekipi Šalkea biće Kevin-Prins Boateng, koji je u septembru iz Milana prešao u njemački klub, a očekuje se da će od početka igrati i 18-godišnjači Leon Gorecka i Maks Majer.

Sportski direktor Šalkea Horst Helt rekao je da je Čelzi favorit za osvajanje 1. mjesta u grupi.

„Imamo šest bodova, a Čelzi tri, ali su oni ipak favoriti za osvajanje 1. mjesta u grupi. Oni će biti pod pritiskom jer su izgubili prvu utakmicu”, rekao je Helt.

U ekipi Šalkea zbog povreda neće biti napadača Klas-Jana Huntelara, defanzivca Kirjakosa Papadopulosa i fudbalera sredine terena Marka Hegera.

Fudbaler Čelzija Andre Širle rekao je da Šalke ima dobar tim, ali da očekuje pobjedu svoje ekipe.

„Šalke je veoma dobar tim s kvalitetnim individualcima. Doveli su vrhunskog igrača Kevin-Prinsa Boatenga, koji je mnogo donio klubu”.

„Ali, i mi imamo sjajan tim, veoma kvalitetan i to znači da ćemo u utakmicu ući sa željom da pobedimo”, rekao je bivši igrač Bajer Leverkuzena.

„Sigurno je da će sve učiniti da nam otežaju posao, pogotovo što igraju na svom stadionu, ali mi imamo dobar tim”, dodao je Širle.

U drugoj utakmici u grupi E shutra od 20.45 na Nacionalnom stadionu u Bukureštu igraju Steaua i Bazel.

Bonus video: