Skolari: Dijegu Košti se ne smije dozvoliti da igra za Španiju

„Nakon što je odigrao dvije prijateljske utakmice za Brazil, ne bi smjelo da mu bude dozvoljeno da igra za neku drugu reprezentaciju”, rekao je Skolari u razgovoru za Globo TV
1 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Footyaccumulators.com
Dijego Kosta, Foto: Footyaccumulators.com
Ažurirano: 21.10.2013. 10:48h

Dijego Košta sve je veći kamen spoticanja između selektora Brazila Luisa Felipea Skolarija i Španije Visentea del Boskea.

Poznato je da Španci žele da napadač Atletiko Madrida zaigra za njihovu reprezentaciju, uprkos tome što je upisao dva nastupa za Brazil u prijateljskim utakmicama.

Ali, kako nema nijedan službeni nastup za „selesao”, prema pravilima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) mogao bi da zaigra za aktuelne svjetske prvake, a Skolari smatra da bi to trebalo da mu bude zabranjeno.

„Nakon što je odigrao dvije prijateljske utakmice za Brazil, ne bi smjelo da mu bude dozvoljeno da igra za neku drugu reprezentaciju”, rekao je Skolari u razgovoru za Globo TV.

Nije, međutim, otkrio hoće li najboljeg strijelca Primere pozvati za novembarske prijateljske mečeve protiv Hondurasa i Čilea, čime bi dodatno zakomplikovao situaciju i stavio igrača na muke.

„Niko ne bi trebalo da mi oduzima pravo da ga pozovem. Napraviću to kad budem mislio da je to potrebno”, dodao je Big Fil.