Džerard ponosan na svoj rekord

On je 1998. godine debitovao za prvi tim i od tada je odigrao 639 utakmica i postigao 161 gol
2 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2013. 13:10h

Kapiten fudbalera Liverpula Stiven Džerard rekao je danas da je ponosan na veliki uspjeh koji je postigao u utakmici sa Njukaslom, u kojoj je postigao 100. gol u Premijer ligi.

Liverpul je juče odigrao neriješeno (2:2) sa Njukaslom na “Sent Džejms Parku”, a Džerard je u 42. minutu postigao gol iz jedanaesterca i izjednačio na 1:1.

Džerard je tako postao 24. fudbaler koji je postigao 100 ili više golova u Premijer ligi, peti igrač sredine terena kome je to pošlo za rukom i treći fudbaler u istoriji Liverpula.

Prije njega, za klub sa “Enfilda” to su učinili napadači Robi Fauler i Majkl Oven.

"Trebalo mi je vremena da stignem dovde, ali lijepo je što sam to uspio, ponosan sam. Volio bih da sam 100. gol postigao iz igre, ali zadovoljan sam i što je to bilo iz penala", rekao je Džerard, preneli su britanski mediji.

Džerard je izrazio razočarnaje što Liverpul nije osvojio sva tri boda.

"Dominirali smo, mislim da smo učinili sve što smo mogli, ali nismo uspjeli da postignemo pobjedonosni pogodak. Njukasl se sa igračem manje dobro držao", dodao je on.

Džerard je od početka karijere igrao samo za klub s “Enfilda”.

On je 1998. godine debitovao za prvi tim i od tada je odigrao 639 utakmica i postigao 161 gol.

Sa "crvenima" je osvojio Ligu šampiona, po dva FA kupa i Komjuniti Šilda, tri Liga kupa, Kup Uefa i dva Superkupa Evrope.

Bonus video: