Čelik preokretom sačuvao vrh

Već u 2. minutu Čelik je umalo stigao u vođstvo. Račić je izvanredno izveo slobodan udarac, ali je Agović sjajno intervenisao odbivši loptu u korner
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2013. 07:25h

Trijumfom protiv Budućnosti, Čelik se vratio na pobjednički put nakon tri uzastopna meča bez pobjede, i sa nova tri boda sačuvao lidersku poziciju.

Početak meča nije bio obećavajući za „metalurge”, jer su Podgoričani golom Andrije Vukčevića šokirali domaćina već u 10. minutu, ali su se Nikšićani vrlo brzo vratili u igru a onda i golom Račića, osam minuta prije kraja, kompletirali preokret i stigli do teške ali zaslužene pobjede.

Svakako da za prikazanu igru čestitke zaslužuju i fudbaleri Budućnosti, jer su od prvog minuta željeli da se nadigravaju protiv znatno iskusnijeg i u ovom trenutku boljeg rivala...

"Bez obzira što smo primili prvi gol, odlično smo počeli utakmicu. Na našu sreću brzo smo se vratili, a raduje činjenica što su momci pokazali karakter. Stvarali smo prilike i u prvom i u drugom poluvremenu, bili smo bolji i organizovani protivnik. Nagrađeni smo sa nova tri boda i već sada se okrećemo meču sa Rudarom u Kupu", rekao je Dejan Miljanić, pomoćni trener Čelika.

Već u 2. minutu Čelik je umalo stigao u vođstvo. Račić je izvanredno izveo slobodan udarac, ali je Agović sjajno intervenisao odbivši loptu u korner.

Prvu priliku na meču Budućnost je materijalizovala u 10. minutu - Nikač je iskoristio neopreznost Vukovića i uposlio Burzanovića, koji se oslobodio čuvara a zatim produžio pas za Vukčevića, čiji šut završio iza leđa Akovića.

Odgovorio je Čelik vrlo brzo, tačnije u 14. minutu, kada je Račić pogodio Zorića, a ovaj preciznim udarcem poravnao na 1:1.

Pokušali su domaći u 16. minutu da postignu i drugi gol, ali je Đalcev udarac iz slobodnog udarca izblokiran. U 24. minutu gosti su nakon nekoliko pasova na sredini terena izgradili priliku - Burzanović je na lijevoj strani uposlio Radunovića, koji je uputio upotrebljivu loptu za Nikača, čiji šut iz neposredne blizine izblokirao Krsteski.

Na drugoj strani odlično je u 33. minutu tukao Videkanić, ali je Agović bio na visini zadatka, baš kao i minut kasnije nakon kornera.

Do kraja poluvremena viđena je po jedna šansa - Račić je u 42. minutu tukao pored stative, dok je Vukčević u posljednjim sekundama prvog dijela zakasnio na odličan centaršut Ćetkovića.

U nastavku meča Čelik je dominirao i stvarao šanse, dok Budućnost nije imala izrazitih prilika za gol, osim šuta Vukčevića u 53. minutu.

Na drugoj strani, prilike su imali Vuković nakon prekida u 47. i 65, pa Đalac u 79. minutu...

Pravda je ipak zadovoljena sedam minuta prije kraja - Prtenjak je u kaznenom prostoru uposlio Račića, koji je rezantnim udarcem zatresao Agovićevu mrežu.

"Postigli smo gol na startu, a onda potpuno smo stali. Mislim da je presudio rani gol Čelika, odnosno njihov povratak, što im je ulilo dodatnu dozu samopouzdanja. Imali smo veliki problem na sredini terena, gdje naša dva zadnja vezna igrača nisu mogli da se koncentišu, često su ispadali iz igre, a protivnički igrači im se zavlačili iza leđa. Kod oba gola bila je slaba reakcija defanzivaca. Moramo da radimo i da ispravljamo greške", rekao je Nenad Vukčević, trener Budućnosti.

Čelik - Budućnost 2:1 (1:1)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca 600. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelci: Zorić u 14. i Račić u 83. minutu za Čelik, Vukčević u 10. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Krsteski, Brnović, Zorić, Račić (Čelik), Agović, Radunović (Budućnost).

Čelik: Aković 7, Jovović 7 Krsteski 7,5, Vuković 6,5 Videkanić 6,5, Hadžibulić 7, Đalac 6,5, Brnović 6,5, Zorić 7 (Adrović), Ivanović 6,5 (Prtenjak), Račić 8 (Bubanja).

Budućnost: Agović 6,5, Radunović 6,5 Orahovac 6, Kopitović 6, Vukčević 6,5 (Cmiljanić), Hočko 6 (Asanović), Rogošić 6, Ćetković 6,5, Raspopović 6, Burzanović 6, Nikač 6 (Kopitović).

Bonus video: