Petrovac za minut do bodova u Baru

Petrovčani su već u 2. minutu pokazali klasu. Jablan je uposlio Pejakovića, uslijedio je dobar centaršut, Vujović tukao iz prvem, ali pored gola
50 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2013. 09:05h

Na jedno od dva najbliža gostovanja, jedan od dva vodeća tima - Petrovac, doputovao je sa kristalno jasnom željom.

Pobjeda za očuvanje visokih ambicija, ali i nastavak sjajne tradicije u meču sa Baranima (Mornar je posljednji put slavio prije tri godine).

Na kraju, i jedno i drugo - Milorad Malovrazić nadmudrio je svog nekadašnjeg učenika Obrena Sarića, a Petrovac sačuvao vrh tabele na zatvaranju prvog kruga šampionata. Čelik je i dalje prvi, ali samo zbog bolje gol-razlike.

"Znali smo da će Mornar morati da krene ofanzivnije u nastavku i tu smo čekali svoju šansu. Drago mi je što smo odigrali dobro nastavak, dali smo golove na vrijeme. Čeka nas težak raspored, ali ne razmišljamo o prvom mjestu", jasan je bio pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Petrovčani su već u 2. minutu pokazali klasu.

Jablan je uposlio Pejakovića, uslijedio je dobar centaršut, Vujović tukao iz prvem, ali pored gola. U 24. minutu Barani su uzvratili.

Mijušković je nakon indirektnog udarca dotakao loptu, a kapiten Divanović dobro namučio golmana Popovića.

U 38. minutu nakon kornera Jablana, jedan od najnižih na terenu Golubović tukao je glavom, ali nije bilo promjene.

Nastavak su domaći u 48. minutu umalo otvorili golom.

Pas Tomića, kapiten Rotković se izborio za poziciju i odlično tukao, ali je Popović ponovo bio siguran.

Barani su žejeli pobjedu, Petrovčanima je i jedan bio dovoljan, a onda su ugrabili sva tri!

U 59. minutu Pejaković je promiješao odbranu, uputio povratni pas za rezervistu Muhovića, koji nije pogriješio - 0:1.

Minut kasnije šah-mat komšija. Odbrana Barana se uspavala, a Baranin Vujačić postigao možda i najljepši gol kola. Lijepo je primio loptu, šutirao volejom iz poluokreta, i pogodio same rašlje - 0:2.

Meč je bio odlučen, iako su oba tima do kraja propustila po jednu dobru šansu (Vujačić za Petrovac, pa Rotković za Mornar).

"Ja sam krivac za poraz. Tražio sam ofanzivu u prvih desetak minuta nastavka, imali smo i šansu da povedemo. Gosti su mudro čekali svoje šanse, dočekali, pokazali da nisu za džabe na vrhu tabele. Na nama je da sada psihološki povratimo ekipu", kazao je trener Mornara Sarić.

Mornar - Petrovac 0:2 (0:0)

Bar - Stadion “Topolica”. Gledalaca: 300. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Muhović u 59. i Vujačić u 60. minutu. Žuti karton: Pejaković (Petrovac).

Mornar: Masoničić 6, Dubljević 5,5, Petrović6 . Arsenijević 5,5 (Džanović), Kajević5,5, Obradović 5,5, Mijušković 5,5, Radulović 6 (Radovanović), Tomić 5,5, Divanović 5,5 (Bogdanović), Rotković 6.

Petrovac: Popović 7 , Čelebić 6,5 , Ivanović6.5 , Grbović6,5 , Lakić 7, Šofranac 6,5 , Golubović 6,5 , Pejaković 7, Jablan 6 (Muhović 7) , Vujović 6,5 ( Dragićević), Vujačić 7,5 (Đukić).

Bonus video: