Mirković brži od pištaljke

Do vođstva su Cetinjani došli 10 minuta kasnije - Vuk Martinović odlično je izveo slobodan udarac, lopta je došla do Nenada Stojanovića, koji je glavom pogodio protiv svog bivšeg kluba 1:0
1 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2013. 09:36h

Konačno je na Cetinju pao Rudar, i to zahvaljujući Luki Mirkoviću koji je postigao gol u posljednjem minutu sudijske nadoknade, za konačnih 2:1.

I mada se ni jedna ni druga ekipa ne mogu pohvaliti pretjerano lijepim fudbalom na Obilića poljani, ipak, fudbaleri Lovćena pokazali su veću želju upišu nova tri boda i to su na kraju i uspjeli.

Početak meča nije ukazivao na krajnji rezultat, jer bolje krenuli fudbaleri Rudara, koji su već u 3. minutu imali šansu preko Nedeljka Vlahovića, ali je lopta završila preko gola.

Uslijedile su i šanse domaćih, a najbliži golu bio je Dejan Bogdanović u 18. minutu, ali je bio neprecizan.

Do vođstva su Cetinjani došli 10 minuta kasnije - Vuk Martinović odlično je izveo slobodan udarac, lopta je došla do Nenada Stojanovića, koji je glavom pogodio protiv svog bivšeg kluba 1:0.

Cetinjani su na odmor otišli sa prednošću, ali takav ishod nije odgovarao ekipi Rudara.

U 70. minutu kapiten gostiju, Vlahović odlično je izveo slobodan udarac i izjednačio na 1:1.

I dok su svi očekivali da će na Cetinju doći do podjele bodova, Luka Mirković se odlično snašao u šesnaestercu gostiju i svom timu donio sva tri boda.

"Moram biti zadovoljan kada postignemo gol za pobjedu u posljednjem minutu. Više smo željeli pobjedu do koje smo teško došli, po moram priznati ne tako dobrom terenu", kazao je trener Lovćena Mojaš Radonjić.

Strateg Rudara Mirko Marić, mogao je samo da žali za ispuštenim bodom.

"Teško je bilo šta reći nakon ovakvog poraza. Nismo iskoristili svoje šanse i zbog toga smo kažnjeni".

Lovćen - Rudar 2:1 (1:0)

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 600. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Stojanović u 28. i Mirković u 94. minutu za Lovćen, Vlahović u 70. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Mirković, Radović (Lovćen), Mijušković, Šinik, Jovanović (Rudar).

Lovćen: Perović 6, Mirković 7, Martinović 8, Tatar 6,5, Vukčević 6, Kosović 6, Radović 6, Perutović 6, Bogdanović 6,5, Brnović 6, Stojanović 8 (Vušurović).

Rudar: Radanović 6, Gordić 5,5, Vuković 5,5 (Šinik 5,5), Kaluđerović 6 (Sekulić), Mijušković 6, Ćosović 6 (Talović), Đurić 5,5, Jovanović 6, Kato 6, Nestorović 6,5, Vlahović 7.

Bonus video: