Traži se izlaz iz začaranog kruga

Fudbaleri Sutjeske stižu u metropolu crnogorskog turizma da se kući vrate u najmanju ruku neporaženi
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2013. 06:58h

Silno pojačani Mogren i aktuelni šampion Sutjeska bili su prije početka sezone glavni kandidati za titulu.

Na zatvaranju prvog kruga prvenstva stvari ne stoje baš tako kristalno, jer ligom komanduju Čelik i Petrovac, ali još je daleko od kraja - Budvani i Nikšićani mogli bi u direktnom duelu, danas na Lugovima u 14 časova, da odgonetnu ko je od njih veći kandidat za prvo mjesto.

Dva tima su sa po 17 bodova izjednačena na trećem mjestu i za vodećim dvojcem trenutno kasne četiri boda.

Da li će neko uhvatiti priključak, ili će se utakmica završiti rezultatom koji bi odgovarao vodećima (remijem)? Ova posljednja opcija za četu Brana Milačića značila bi nastavak “začaranog kruga” nakon nestvarne serije od pet neriješenih rezultata.

Mogren traži izlaz, i to u derbiju protiv aktuelnog šampiona.

"Liga je izjednačena i mi smo za petama vodećima, iako već pet utakmica ne znamo za pobjedu. Imamo šansu da u derbiju prekinemo lošu seriju. Neće nam nedostajati motiva i vjerujem da smo spremni da slabije rezultate ostavimo iza sebe. Pauza nam je, vjerujem, dobro došla da vratimo poljuljano samopouzdanje. Čeka nas jak protivnik, kandidat za prvo mjesto, i moraćemo da uradimo puno dobrih stvari ukoliko želimo da pobijedimo. Mislim da smo spremni", kazao je vezista Budvana Dušan Lagator.

Fudbaleri Sutjeske stižu u metropolu crnogorskog turizma da se kući vrate u najmanju ruku neporaženi. Izabranici Dragana Radojičića tvrde da spremni su da odgovore na postavljeni zadatak, jer ako žele da opravdaju šampionske ambicije, moraju zadati udarac timu kojem u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže.

"Neće nas zavarati nešto lošiji rezultati Mogrena u posljednje vrijeme. Budvani su napravili dobru ekipu i samo je pitanje trenutka kada će zablistati. Za nas ni remi ne bi bio nuspjeh, ali ako se ukaže šansa da osvojimo sva tri boda znaćemo da je iskoristimo. Moramo od prvog do posljednjeg minuta igrati odgovorno, ali i realizovati ukazane prilike. Jer, ovo je derbi i greške se skupo plaćaju. U slučaju uspjeha ispravili bi se za neke kikseve i u potpunosti vratili u igru za visok plasman", rekao je Igor Ćuković, defanzivac Sutjeske.

Zbog kartona za Nikšićane neće igrati Jovan Nikolić.

Mogren - Sutjeska

Budva - Stadion “Lugovi”. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Nikola Radulović (Podgorica). Početak u 14 časova (TV prenos).

Mogren (4-2-3-1): Butorović - Golubović, Kaluđerović, Radišić, Pejović - Lagator, Burzanović - Đurišić, Marković, N. Vujović - G. Vujović.

Sutjeska (4-2-3-1): Janjušević – Bečelić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović - Stefanović, Jovović - Karadžić, Masato, Isidorović - Radonjić.

Galerija

Bonus video: