Luksemburg umjesto Njemačke

Crna Gora će 17. novembra u 18.30 časova gostovati Luksemburgu. Biće to posljednja utakmica u godini, vidjeće se da li i posljednja u mandatu selektora Branka Brnovića
7 komentar(a)
Crna Gora - Bjelorusija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Bjelorusija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2013. 13:42h

Četiri dana nakon što je zbog pobjede Engleske nad Poljskom otpalo već dogovoreno gostovanje Njemcima u Menhengladbahu, FSCG je našao novog protivnika.

I to puno lakšeg - Crna Gora će 17. novembra u 18.30 časova gostovati Luksemburgu. Biće to posljednja utakmica u godini, vidjeće se da li i posljednja u mandatu selektora Branka Brnovića.

Po stanju u kojem se nalazi crnogorski fudbalski tim nakon neslavnog završetka kvalifikacija i debakla od Moldavije pod Goricom, okršaj sa Luksemburgom mnogo više priliči od gostovanja Njemačkoj, jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu.

Biće to dobra prilika da se Crna Gora, ako ništa drugo, vrati pobjedama i zaustavi pad na listi Fife, ali, sve i da se dogodi trijumf, to ne bi smjelo da nas zavara i zamagli oči.

Luksemburg je 127. na Fifinoj listi i nije totalni autsajder. Najmanja od zemalja Beneluksa (uz Belgiju i Holandiju), zabilježila je kod kuće dvije pobjede zaredom (Litvanija 2:1, Sjeverna Irska 3:2), prije nego što je zaustavila Rusija (4:0).

„Crveni lavovi” su nedavno blokirali Azerbejdžan u gostima (0:0) i Jermeniju kod kuće (1:1) i sigurno je da neće biti lak protivnik.

Nakon meča sa Islandom, februara prošle godine i dva okršaja sa San Marinom u ovim kvalifikacijama, Luksemburg će biti tek treći protivnik iz zemlje koja ima manje stanovnika od Crne Gore (nešto iznad 500 hiljada).

Bonus video: