Roma srušila i Napoli za osmu pobjedu u nizu

Heroj "Olimpika" je Miralem Pjanić, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena majstorski zatresao mrežu iz slobodnog udarca, a pobjedu potvrdio golom iz penala u 71.
56 pregleda 8 komentar(a)
Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2013. 21:33h

Romina sezona iz snova se nastavlja - u derbiju 8. kola Serije A, "vučica" je savladala Napoli sa 2:0 i upisala osmu pobjedu u sezoni!

Heroj "Olimpika" bio je Miralem Pjanić, koji je u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena majstorski zatresao mrežu Pepea Reine iz slobodnog udarca, a potom potvrdio pobjedu golom iz penala u 71.

Pobjeda je natjerala navijače da zaborave povredu Franćeska Totija, koji je izašao sa terena u 33. minutu zbog povrede mišića. Zamijenio ga je Marko Borijelo, koji je lukavo iznudio penal i žuti karton za Paola Kanavara.

Bivši kapiten Napolija je bio tragičar meča - u 45. minutu je zamijenio povrijeđenog Britosa, a oba žuta kartona je zaradio zbog faulova koji su prethodili golovima Rome!

Napolitanci imaju za čim da žale, jer su Goran Pandev i Lorenco Insinje sami izlazili ispred Morgana de Sanktisa.

Bivši čuvar mreže tima sa "San Paola" je u 35. minutu majstorski odbranio šut makedonskom reprezentativcu, nakon čega je Danijele de Rosi izbacio loptu sa gol liniji, da bi omaleni Italijan pogodio stativu u posljednjim trenucima regularnog dijela prvog poluvremena.

Kazna je ubrzo stigla...

Bonus video: