Pobjeda omladinaca za kraj godine

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Albaniju sa 2:1 u drugom prijateljskom susretu odigranom u Tirani
0 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2013. 12:53h

Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake Albanije rezultatom 2:1 u drugom prijateljskom susretu odigranom u Tirani.

Izranici Aleksandra Miljenovića brzo su zaboravili prvi meč i težak poraz od prije dva dana od istog rivala (5:1), odigrali su veoma dobro i upisali zasluženu pobjedu. Za potpun revanš našoj seelkciji je nedostajala samo bolja realizacija šansi.

Prva prilika na meču viđena je u 16. minutu kada je Rudović nakon dodavanja Ćosića sa osam metara uputio odličan udarac koji je golman domaćih uspio da zaustavi. Kazna za propuštenu priliku stigla je samo dva minuta kasnije - Imeri je izveo prekid sa desne strane, a Sujku je glavom poslao loptu u mrežu.

Ipak, brzo su naši igrači uzvratili, pošto je Pepić sjajno proigrao Grbovića a ovaj je preciznim udarcem sa deset metara poravnao rezultat u 22. minutu.

Šest minuta nakon izjednačujućeg pogotka Rudović je promašio nakon asistencije Cmiljanića. I Grbović je do poluvremena propustio šansu nakon još jedne akcije Cmiljanića.

Promašaje iz prvog poluvremena uspio je da ispravi Žarko Vilotijević u 66. minutu susreta, koji je mrežu protivnika zatresao udarcem sa par metara nakon odličnog prodora po desnoj strani i još boljeg dodavanja Mirnesa Pepića.

Jedinu priliku u drugom dijelu selekcija Albanije imala je dva minuta prije kraja susreta, ali je Prendi iz odlične pozicije šutirao pored gola.

"Danas smo odigrali jako dobru utakmicu, u kojoj je dobru igru ispratio i rezultat. Ono što me radjue jeste da smo pored dva postignuta gola imali još nekoliko stopostotnih prilika. To pokazuje da sa napadačkim ambicijama ulazimo u svaku utakmicu. Raduje me i to što je nekoliko mlađih igrača koji su danas dobili šansu u potpunosti opravdalo poziv, čime su se nametnuli za sljedeće akcije. Dobro je i što smo godinu završili pobjedom tako da možemo da sa puno optimizma čekamo elitnu rundu kvalifikacija, rekao je selektor Aleksandar Miljenović.

Albanija - Crna Gora 1:2

Tirana - Stadion "Kemal Stafa". Gledalaca: 350. Sudija: Adrijan Gaši (Albanija). Strijelci: Sujku 18. minut (Albanija),Grbović 22, Vilotijević 66. minut (Crna Gora). Žuti kartoni: Baošić, Ćosić (Crna Gora)

Albanija: Fabio Đonika (Edi Laku), Đođo Meksi, Bruno Lulaj (Klaudio Cema), Kristi Marku, Tom Sujku (Donald Pejko), Damjan Đini (Arlind Kalaja), Ladion Šabani (Faton Ademi), Enes Hodža (Mikelanđelo Bardi), Endi Čekići, Naldini Imeraj, Avid Prendi.

Crna Gora: Suad Ličina, Jovan Baošić, Danilo Šarkić, Miloš Milović, Nemanja Cavnić (Žarko Vilotijević), Mirnes Pepić, Marko Ćosić, Milan Vušurović, Žarko Grbović, Anđelo Rudović, Boris Cmiljanić (Lazar Lalošević).

Bonus video: