BLATER NA METI

Romario nastavio sa napadima na FIFA

Svojevremeno jedan od najboljih fudbalera svijeta, nove kritike na račun čelnika FIFA uputio je na kongresnom okupljanju sa turističkom i sportskom komisijom u utorak
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2019. 09:30h

Bivša fudbalska zvijezda Romario, danas brazilski kongresmen, nastavio je sa napadima na Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) nazivajući predsjednika te organizacije Sepa Blatera "lopovom", a generalnog sekretara Žeroma Valkea "ucjenjuivačem".

Svojevremeno jedan od najboljih fudbalera svijeta, član šampionskog tima Brazila iz 1994, nove kritike na račun čelnika FIFA uputio je na kongresnom okupljanju sa turističkom i sportskom komisijom u utorak.

Romario je i danas nastavio sa napadima na Valkea, navodeći na svom sajtu da taj visoki funkcioner FIFA "nije najbolja osoba" za poslovanje sa Brazilom uoči prvenstva svijeta 2014. godine.

Romario je takođe kritikovao Brazilsku fudbalsku konfederaciju tvrdeći da je "korumpirana".

AP prenosi da je bilo i nekih "oštrijih riječi" od strane Romarija, koji javno kritikuje FIFA i lokalne fudbalske zvaničnike otkako je preuzeo politicku funkciju 2010.

On je u avgustu rekao da bi smijenio direktore i članove nacionalnog fudbalskog saveza i izvršio reviziju svih poslova u poslednjih 20 godina "ne štedeći nikoga".