OTVORENA PITANJA

Brnović: Savez odlučuje o mojoj budućnosti

"Da li ostajem? To je pitanje za Savez, meni ugovor ističe 31. decembra. FSCG zna šta treba da radi, to je ljudima koji vode brigu o tome", rekao je Brnović
68 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 22:24h

Na kvalifikacioni ciklus u kojem se dugo, praktično do samog kraja vjerovalo u plasman na Mundijal bačena je mrlja debaklom od reprezentacije za koju se mislilo i da je čak bezopasna.

Na kraju - pet komada u mreži od Moldavije čak su i promijenila tok uobičajene pres konferencije nakon utakmice, jer o samom meču nije bilo toliko priče - u vazduhu je bilo da li Branko Brnović ostaje na klupi "hrabrih sokola"...

"Da li ostajem? To je pitanje za Savez, meni ugovor ističe 31. decembra. FSCG zna šta treba da radi, to je ljudima koji vode brigu o tome. Najlakše je otići, a što se tiče prozivki s tribina, imao sam ih i protiv Češke, pa je poslije toga došao i rezultat. U svakom slučaju, Savez je taj koji odlučuje".

Želite li da i dalje budete selektor?

"Svakom je želja da bude selektor Crne Gore. I poslije Češke su svi "udarali" po meni, ali smo se poslije digli i pobjeđivali. Želim da budem tu i dalje, ali šta će biti ne znam. Kako god da bude, biću presrećan što sam bio selektor ove reprezentacije, a onda se i osvrnuo na povike (istina, ne baš gromoglasne) "Brna odlazi":

"Nisam opterećen ovim što se desilo na tribinama, ali jesam tužan i razočaran. Žao mi je momaka, izginuli su, ali u ovom meču nisu mogli, fond igrača je bio premali. U svlačionici sam rekao momcima da su oni za mene pravi, da ću uvijek vjerovati u njih, ali nisu više imali snage. Ova ekipa ima perspektivu, pet, šest igrača iz mlade reprezentacije su tu. Biće promjena, ali znam da ova ekipa može mnogo, ko god da je vodi u budućnosti".

Je li ovaj poraz obilježio kvalifikacije za Mundijal?

"Stigao je na kraju kvalifikacija i najteži je. Nakon svega, pamtiće se najviše do narednih kvalifikacija do kojih godinu. To mi je i najviše žao, ne zbog mene, nego zbog igrača. Do juče smo vjerovali da ćemo da idemo na Mundijal, ali najveći problem ovih momaka je što ne igraju u klubovima. Nije lako igrati protiv Engleske, izginuti na terenu, a onda odmah još jednu utakmicu. Moldavci su, za razliku od nas, imali trening protiv San Marina. Pričam iskreno, ne tražim opravdanja, iako znam da se očekuje da pričam o ostavci. Kao što sam rekao, ugovor mi ističe do 31. decembra", dodao je Brnović.

Šta se desilo protiv Moldavije?

"Mnogo stvari se nije poklopilo, ali poslije poraza od 5:2 od Moldavije sigurno da se baš i nema mnogo šta reći. Vidjelo se da su nas, da tako kažem, potopili na fizičkom planu, nismo mogli da im pariramo. Izmorila nas je Engleska, ali nemojte ovo da shvatite kao opravdanje, jer to nikad nisam radio. Ipak, bilo je evidentno da smo istrošeni, praćeni velikim brojem pehova i da teško možemo da igramo. Poraz je katastrofalan, igra možda i nije bila najgora do sada, ali šta da se radi  - do juče smo bili heroji, a danas pričamo o drugim stvarima", zaključio je Brnović.

Galerija

Preporučujemo za Vas