Pavićević: Ako trebam selektoru, i dalje sam tu

"Reprezentacija je donijela mnogo, svima nama u reprezenzaciji. Kada ste reprezentativac, drugačije vas gledaju u klubovima, vi postavljate uslove", rekao je Pavićević
2 komentar(a)
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2013. 11:22h

Savo Pavićević je jedan od reprezentativaca koji je bio tu od početka priče - premijernog duela sa Mađarskom, prvog gostovanja u Japanu, prethodna dva ciklusa kvalifikacija, sve do gostovanja na Vembliju u petak i večerašnje utakmice sa Moldavijom.

Defanzivac kiparskog Anortozisa ističe da je Crna Gora zaslužila da makar jednom zaigra na velikom takmičenju.

"Sve što se dešavalo u ovim i prethodnim kvalifikacijama bilo je jako uspješno. U prošlim smo izborili baraž, u ovim do samog kraja bili u trci za odlazak na Mundijal. Imamo kvalitet i mislim da smo zaslužili da odemo na veliko takmičenje", rekao je Pavićević.

Status standardnog reprezentativca punih sedam godina, donio mu je, kako kaže, mnogo u karijeri, pa će se i u narednom periodu rado odazvati pozivu selektora.

"Reprezentacija je donijela mnogo, svima nama u reprezenzaciji. Kada ste reprezentativac, drugačije vas gledaju u klubovima, vi postavljate uslove. Ukoliko selektor odluči da sam i dalje potreban, ja ću se uvijek odazvati”, rekao je Pavićević.

Nije lako igrati utakmice bez prave takmičarske tenzije, kao što je večerašnja protiv Moldavije, ali Pavićević kaže da igrači imaju motiv, i to veliki.

"Teško je nakon poraza i saznanja da smo izgubili šanse za plasman na SP. Ja ipak osjećam blagi pritisak, jer bih volio da kvalifikacije završimo sa tri boda. Moldavci u utakmicu ulaze rasterećeno, nemaju šta da izgube i nemaju razloga da igraju bunker. Moramo da budemo strpljivi", zaključio je Pavićević.

Bonus video: