FA ostavila Poljacima 18 hiljada karata

FA je svjesna da u Londonu živi veliki broj Poljaka i da bi oni lako mogli da se umiješaju među domaće navijače na "Vembliju", samim tim i incidenti bi bili sasvim realni
0 komentar(a)
Poljski navijači, Foto: Reuters
Poljski navijači, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2013. 17:10h

Englezi su u strahu pred odlučujući okršaj u kvalifikacijama, ali razlozi nisu sportski - organizator je iz bezbjedonosnih razloga morao da ostavi čak 18 hiljada karata za poljske navijače za sjutrašnju utakmicu.

Po pravilima, Fudbalska asocijacija (FA) obavezna je da gostima obezbijedi 10 odsto karata od kapaciteta (u ovom slučaju, oko devet hiljada), ali su organizatori odlučili da to udvostruče kako bi "spriječili Poljake da kupe karte za mjesta koja bi trebalo da pripadaju domaćim navijačima".

Naravno, FA je svjesna da u Londonu živi veliki broj Poljaka i da bi oni lako mogli da se umiješaju među domaće navijače na "Vembliju", samim tim i incidenti bi bili sasvim realni.

Zato su se Englezi i odlučili na ovakav potez, a ostaje da se vidi da li će svih 18 hiljada karata i biti prodato...

"Odluči smo se za ovakav korak jer je potražnja za kartama velika, a želimo i da bezbjednost na stadionu bude zagarantovana. Nije ovo ništa novo, jer smo isto uradili i u mečevima sa Škotskom i Republikom Irskom ove godine. Dakle, znamo šta radimo", saopšteno je iz FA.

Englezi moraju da pobijede da bi bili prvi i otišli direktno na Mundijal, svaki drugi ishod na "Vembliju" Albion osuđuje na baraž.

Bonus video: