Brnović: Da pobjedom završimo kvalifikacije

„U utakmicu ulazimo sa ciljem da osvojimo tri boda, kako bismo na najljepši način zaokružili dobar kvalifikacioni ciklus”, rekao je selektor Crne Gora na konferenciji za medije
80 pregleda 27 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2013. 12:33h

Cilj crnogorske fudbalske reprezentacije u utakmici sa Moldavijom biće pobjeda, kako bi se u pozitivnom raspoloženju završio kvalifikacioni ciklus, kazao je selektor Branko Brnović.

Crna Gora i Moldavija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu posljednjeg, desetog kola, H grupe, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu 2014.

Brnović je kazao da će njegovi izabranici igrati na pobjedu u predstojećoj utakmici kako bi u dobrom raspoloženju završili kvalifikacije.

„U utakmicu ulazimo sa ciljem da osvojimo tri boda, kako bismo na najljepši način zaokružili dobar kvalifikacioni ciklus”.

„Očekivanja uoči ovog meča bila su velika, ali na žalost nijesmo uspjeli da ispunimo sve postavljene ciljeve”, rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

On je kazao da igrači i stručni štab ne osjećaju pritisak uoči duela sa Moldavijom, jer su izgubili šanse za plasma na SP.

„Ne osjećamo pritisak, svjesni smo da smo izgubili šanse za plasman na SP. Treba se vratiti u pravi ritam nakon poraza od Engleske i napornog puta, ali ćemo biti maksimalno motivisani pred svojom publikom”, rekao je Brnović.

Prema njegovim riječima, Moldavija će, kao što je to bio slučaj tokom kvalifikacija, igrati defanzivno i čekati svoju šansu iz kontra napada.

„Očekujem zatvorenu igru protivnika. Tokom cijelih kvalifikacija igraju defanzivno, pa ih je samo Engleska dva puta ubjedljivo savladala. Moji igrači su umorni, ali se nadam da ćemo odigrati na visokom nivou”, rekao je Brnović.

On je kazao da se Crna Gora takmičila u najtežoj grupi, kao i da mu je žao zbog igrača, koji su dali svoj maksimum kako bi se plasirali na SP.

„Grupa je bila teška, ali sam vjerovao u uspjeh. Da nijesam, ne bih bio ovdje. Žao mi je zbog momaka, koji su dali maksimum, a posebno mi je žao zbog jednog lošeg poluvremena protiv Ukrajine, koje nas je i koštalo plasmana”, rekao je Brnović.

On je kazao da su svi prvotimci, osim Stefana Savića, koji je pod znakom pitanja, spremni za predstojeći duel, a potom saopštio sastav.

„Svi su spremni, osim Savića, sa kojim se možda neće rizikovati. Sjutra veče će nastupiti Poleksić, Pavićević, Savić, ako bude spreman, Jovanović, Božović, Drinčić, Zverotić, Bećiraj, Jovetić, Bošković i Damjanović”, rekao je Brnović.

Defanzivac crnogorske reprezentacije Savo Pavićević kazao je da osjeća pritisak pred utakmicu jer želi da se takmičenje u kvalifikacijama okonča pobjedom.

„Teško je nakon poraza i saznanja da smo izgubili šanse za plasman na SP. Osjećam pritisak, jer bih volio da kvalifikacije završimo sa tri osvojena boda. Oni u utakmicu ulaze rasterećeno, nemaju šta da izgube, a mi ćemo igrati na pobjedu”, rekao je Pavićević.

On je kazao da je crnogorska reprezentacija u protekla dva kvalifikaciona ciklusa pokazala da ima kvalitet i da zaslužuje plasman za veliko takmičenje.

„Sve što se dešavalo u ovim i prethodnim kvalifikacijama jako je uspješno. U prošlim smo izborili baraž, u ovim do samog kraja bili u trci za odlazak na SP. Imamo kvalitet i mislim da smo zaslužili da odemo na veliko takmičenje”, rekao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, status standardnog reprezentativca donio mu je mnogo u karijeri, pa će se i u narednom periodu rado odazvati pozivu selektora Brnovića.

„Reprezentacija nam je donijela mnogo. Kada ste reprezentativac, drugačije vas gledaju u klubovima, vi postavljate uslove. Ukoliko selektor odluči da sam i dalje potreban ja ću se uvijek odazvati”, rekao je Pavićević.

On je kazao da očekuje otvorenu igru Moldavije, jer će igrati rasterećeno.

„Nemaju razloga da igraju bunker, jer su rasterećeni, ali neće nam biti lako. Moramo se potruditi da utakmicu riješimo u svoju korist”, rekao je Pavićević.

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 21 sat.

Crna Gora je, nakon devet kola, na 3. mjestu u grupi sa 15 bodova, tri manje od Ukrajine i četiri manje od Engleske.

Poljska je na 4. mjestu sa 13, Moldavija ima 8, dok je San Marino bez bodova.

U posljednjem kolu sastaće se Engleska i Poljska, kao i San Marino i Ukrajina.

Bonus video: