Hodžson: Gdje je sada Savićević?

"Bio sam iritiran u Podgorici kada mi je Savićević rekao da naši reprezentativci igraju samo za sebe i da ih nije briga za dres sa nacionalnim grbom", rekao je Hodžson
65 pregleda 61 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2013. 18:25h

Šest i po mjeseci nakon podgoričkog remija naše selekcije i Engleske, a dva dana poslije pobjede na "Vembliju", selektor Gordog Albiona Roj Hodžson dočekao je minute slavljeničkog zanosa, kako bi replicirao predsjedniku crnogorske kuće fudbala Dejanu Savićeviću.

Na uobičajenom presu pred meč sa Poljskom u utorak, kojim Englezi rješavaju pitanje direktnog plasmana, 66-godišnji stručnjak otkrio je da mu je Savićević u privatnom razgovoru u Podgorici kazao da je razlika između dva nacionalna tima u tome što engleski reprezentativci igraju samo za sebe, dok crnogorski ginu u dresu sa grbom na grudima.

Dobra igra i ubjedljiva pobjeda omogućili su Hodžsonu da se prisjeti svojih ranijih frustracija i da predsjedniku FSCG i fudbalskoj legendi poruči da ta konstatacija nema veze sa istinom, odnosno, da je sve to, kako je kazao „gomila gluposti“.

"Bio sam iritiran u Podgorici kada mi je Savićević rekao da naši reprezentativci igraju samo za sebe i da ih nije briga za dres sa nacionalnim grbom, za razliku od Crnogoraca koji daju sve od sebe kada nastupaju za nacionalni tim. To je bila gomila gluposti, ali smo igrali loše drugo poluvrijeme, oni su izjednačili na 1:1 i zbog toga sam morao da sve to progutam. Mislim da je Savićević promijenio mišljenje nakon što je vidio koliko smo bili nadmoćni u odnosu na njegovu reprezentaciju na Vembliju", kazao je Hodžson.

Bonus video: