Trijumf protiv Moldavije bio bi lijep završetak kvalifikacija

"Ako uspijemo, imali bismo 18 bodova, što je odličan skor. Nismo osvojili pet ili šest, već 18, što nije mala stvar u ovakvoj konkurenciji", kaže Jovetić
80 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2013. 15:17h

Kapiten crnogorske reprezentacije u posljednja dva meča kvalifikacija, Stevan Jovetić, pozvao je saigrače da se uzdignu nakon poraza na “Vembliju ”, i pobijede Moldaviju za kraj kvalifikacionog ciklusa.

Poslije ispadanja iz trke za Mundijal, Crna Gora će završiti kao treća ako u utorak protiv Moldavije ostvari bolji rezultat od Poljske, koja gostuje na “Vembliju”.

Ali, kalkulacije više nisu bitne, važna je samo - pobjeda, i lijep rastanak od navijača na kraju ciklusa koji je obećavao...

"Idemo da dobijemo tu utakmicu, želimo da je dobijemo. Ako uspijemo, imali bismo 18 bodova, što je odličan skor. Nismo osvojili pet ili šest, već 18, što nije mala stvar u ovakvoj konkurenciji", kaže Jovetić.

Isto toliko bodova (12, ako se ne računaju mečevi sa San Marinom), Crna Gora je osvojila u prošlom ciklusu kvalifikacija. Tada je to bilo dovoljno za baraž, ovoga puta nije...

"Ako dobijemo Moldaviju, mislim da možemo reći da smo imali dobar ciklus, ali bili smo u žestokoj konkurenciji i velika je stvar što smo do kraja uopšte i bili u igri...", smatra Branko Bošković, koji je zaigrao tek u posljednja dva meča kvalifikacija (Poljska, Engleska) i u oba pokazao koliko je značajan i koliko je ranije nedostajao.

Bez obzira na autogol na “Vembliju” kojim su Gordom Albionu bila širom otvorena vrata pobjede.

"Bili smo dobri u prvom poluvremenu, smirili smo ih, napravili dobar blok. Vjerovali smo da možemo tako da nastavimo i u drugom poluvremenu, čak smo i dobro počeli, ali nas je presjekao prvi gol... Zatim moj autogol, mogao sam i morao bolje da reagujem. Žao mi je... Ipak, mislim da smo i na “Vembliju ” pokazali karakter, možemo da budemo zadovoljni ukupnom slikom", ističe Bošković .

I Jovetić, koji je tješio vezistu Rapida nakon autogola, kaže da je ponosan na sve što je Crna Gora pružila.

"Tužni smo, ali ja sam ponosan na svoje saigrače, jer smo i na “Vembliju” dokazali da vrijedimo, uprkos brojnim problemima koje smo imali".

As Mančester sitija nikako da postigne gol za reprezentaciju, a bio je jako blizu na “Vembliju ” - poslije fenomenalnog šuta lopta je u 63. minutu uzdrmala prečku Džoa Harta.

"Šteta što nije ušla. Dobro sam zahvatio loptu, bio bi lijep gol..."

Ipak, forma je sve bolja, nakon početka sezone ispunjenog povredama.

"Zadovoljan sam, slušala me lopta, iako nekoliko dana nisam trenirao, zbog povrede. Nisam potpuno spreman, osjetio sam grčeve u jednom trenutku, tražio izmjenu, ali kada smo smanjili, želio sam da nastavim i to sam rekao selektoru. Kada su dali treći gol, nije bilo potrebe da rizikujem", zaključuje Jovetić.

Savić: Novi izazovi su pred nama

Stefan Savić je sjajno komandovao crnogorskom odbranom u prvom dijelu, ali u nastavku niko nije mogao da zaustavi ubitačne nalete Engleza.

"Parirali smo dobro u prvom dijelu, ali se u nastavku vidjelo da nekim našim igračima fali takmičarski ritam. Padali smo, to su Englezi iskoristili... Dali smo sve od sebe, možemo da budemo ponosni na to što smo uradili u ovim kvalifikacijama. Nismo uspjeli, ali idemo dalje".

Crna Gora zatvara kvalifikacije za Mundijal duelom sa Moldavijom u utorak veče pod Goricom u 21 sat.

Galerija

Bonus video: