Hodžson: Pobijedili smo, to smo morali

"Šta je uradio u trenutku kada se odlučivala budućnost Engleske? Lansirao je debitanta Androsa Taunsenda i naredio svom timu: Idite svi u napad”, piše „Dejli star”.
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2013. 09:27h

Engleska javnost je odahnula, jedna briga manje (pobjedom protiv Crne Gore Albion je osigurao baraž) u ovom trenutku je sasvim dovoljna, naravno do utorka i meča sa Poljskom, da se na Ostrvu opet vjeruje Roju Hodžsonu.

Selektor Engleza je još od Evropskog prvenstva stalno pod pritiskom, a sinoć su mediji na Ostrvu promijenili priču, skinuli mu kapu za hrabrost da u utakmici svih utakmica odstupi od svoje filozofije koja je sve samo ne napadačka.

„Šta je uradio u trenutku kada se odlučivala budućnost Engleske? Lansirao je debitanta Androsa Taunsenda i naredio svom timu: Idite svi u napad”, piše „Dejli star”.

Tako je popularni Voj (mala igra riječi engleskih medija jer Hodžson tvrdo izgovara slovo „r”) zaradio poene, a Crna Gora otišla u istoriju za Engleze - dan nakon duela na „Vembliju” tim Branka Brnovića gotovo da niko i ne spominje u kolijevci fudbala.

„Engleska je imala prednost domaćeg terena, Vejna Runija i Danijela Staridža, trenutno najveće dvije napadačke snage u Premijer ligi, a Crna Gora je bila bez Mirka Vučinića i golmana Mladena Božovića. Bila je to, dakle, perfektna šansa da Engleska zaigra, da izađe iz prosjeka i Hodžson nije pogriješio. Roj je prvi put u karijeri, to će vam potvrditi i Džejmi Karager koji je radio s njim u Liverpulu, odlučio da ne prihvati remi prije utakmice. I nagrađen je za hrabrost”, ističe “Dejli star”.

Hodžson vjerovatno nije ni pročitao komentare engleske javnosti u trenutku kada je dao izjavu, ali bez obzira na to je bio zadovoljan što je „napravljen veliki korak ka Mundijalu”.

"Mi smo Engleska, jedna od najvećih fudbalskih nacija na planeti i želimo na Svjetsko prvenstvo. Pobijedili smo, to smo morali, a moglo je da bude veoma loše. Jer, uz naš remi ili poraz, uz trijumf Ukrajine, našli bismo se u velikom problemu pred Poljsku u posljednjem kolu. Šta je najvažnije? Što imamo šansu da odemo direktno u Brazil, a ako je propustimo veliki sam optimista da ćemo ipak otići na Mundijal preko baraža", samouvjeren je Hodžson.

Ovaj 66-godišnjak iz južnog Londona bi mogao da postane šesti domaći trener koji je Englesku odveo na Mundijal - do sada su to uradili Valter Vinterbotom, ser Alf Ramzi, Ron Grinvud, Bobi Robson i Glen Hodl.

Džerard: Sad da završimo posao

Koliko je Engleskoj značila pobjeda nad Crnom Gorom potvrđuje i izjava kapitena Albiona Stivena Džerarda.

"Sad smo mirniji. Ovakav trijumf nas je podigao, atmosfera je sjajna i svi s nestrpljenjem čekamo meč sa Poljacima", pojasnio je Stivi Dži.

Ali, poruka legende Liverpula je jasna...

"Ne treba nam euforija, jer smo uradili samo 50 odsto posla. Čeka nas meč sa Poljskom koja je veoma dobar tim i koja će, baš kao i Crna Gora, doći na „Vembli” motivisana da nam pokvari računicu. Bitno je da budemo na istom nivou kao protiv Crnogoraca", mišljenja je Džerard uprkos tome što Poljskoj bodovi ne znače ništa.

"To nema veze. Znate li ikog ko dođe na “Vembli” a nema motiv da igra najbolje što može?! Definitivno ne smijemo da mislimo da će nam se Poljaci „pomjeriti” s terena, jer bi to bilo pogubno za nas", dodao je Džerard.

Galerija

Bonus video: