Mlada reprezentacija izgubila od Njemačke

Tim Duška Vlaisavljevića poražen u Visbadenu sa 2:0, iako je u finišu mogao čak i do remija protiv velikog favorita
0 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2013. 18:53h

Mlada reprezentacija je u Visbaden pošla da se „izmjeri” protiv jedne od najboljih evropskih ekipa, Njemačke, i pokazala klasu da se u većem dijelu utakmice ravnopravno nosi sa neuporedivo iskusnijim rivalom.

Upravo je neiskustvo i nedostatak jakih mečeva bio fatalan teg, koji je prevagnuo tas na strani domaćina, čiji igrači su prvotimci u Bundes ligi, ili poput Mustafija u Sampdoriji.

Kako drugačije objasniti podatak da izabranici Dušana Vlaisavljevića ostave samog na petercu najvišeg igrača rivala, Filipa Hofmana, koji je glavom nakon kornera donio prednost "pancerima" u 25. minutu. Konačan rezultat u drugom minutu sudijske nadoknade postigao je najbolji strijelac i kapiten Kevin Foland.

Njemačka je sa sve tri pobjede prva u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj, dok je Crna Gora druga sa šest bodova u tri kola.

Ohrabrili su se nakon primljenog gola naši igrači, izveli nekoliko sjajnih akcija i pokazali da individualnim kvalitetom, ali ni u organizaciji napada ne zaostaju za Njemačkom.

Ipak, nevjerovatna klasa Mark-Andrea ter Štegena, uplašila je naše napadače, koji su konstantno gađali sami ugao gola i promašivali.

Najbolje šanse u tom dijelu igre nijesu iskoristili Stefan Mugoša i Luka Đorđević. Mugoša je sa desetak metara plasirao loptu pored stative nemoćnog golmana Borusije Menhengladbah, koji je nevjerovatnom paradom skinuo i zicer Đorđeviću.

Ipak, Njemačka je igrom i šansama zaslužila gol prednosti na poluvremenu.

U nastavku je opet Njemačka počela bolje, preko Filipa Hofmana promašila i nekoliko šansi, ali kako se primicao finiš svjesni da se neće obrukati protiv ekipe koja je na gostovanju Republici Irskoj ubacila četiri gola, počeo je i vez naših igrača.

U 81. minutu Mugoša je napravio prostor da sa sedam metara neometano šutira, ali je Ter Štegen bio na mjestu. Tri minuta kasnije golman Njemačke je maestralnom paradom spasao gol nakon udarca Marka Bakića iz slobodnog udarca, da bi samo minut kasnije Branislav Janković predriblao Ridigera, ali je Ter Štegen pravovremeno ušao u njegov šut sa peterca.

U sudijskoj nadoknadi Njemci su iz kontre ovjerili trijumf.

"Dobro smo prošli, Crna Gora je nevjerovatno nezgodan tim", kazao je selektor Njemačke Horst Hrubeš.

A ukoliko budu samo malo drskiji i odvažniji naši igrači ga neće demantovati u drugom duelu 15. novembra.

"Nikada nismo bili učesnici bolje utakmice mladih selekcija. Iako nijesmo iskoristili četiri-pet sjajnih šansi, ponosan sam na moje igrače koji su parirali suparniku naviknutom na taj pakleni ritam. Na kraju samo rezultatom mogu biti nezadovoljan", rekao je Vlaisavljević.

Kakav je utisak ostavila Crna Gora, najbolje govori izvještaj uglednog "Kikera", u kojem se u prvoj rečenici kaže da su dva rivala bila potpuno ravnopravna.

NJEMAČKA - CRNA GORA 2:0

Visbaden - "Brita arena": Gledalaca: 6.500. Sudija: Mihail Vilkov (Rusija). Strijelci: F. Hofman 25, Foland 90+2. minut (Njemačka). Žuti kartoni: Mustafi (Njemačka), Janković (Crna Gora).

Njemačka: Ter Štegen, Ridiger, Plandhart, Ginter, Mustafi, Gajs, Džan (A. Hofman), Šulc (Bitenkur), Junes (Mali), Foland, F. Hofman.

Crna Gora: Petković, Gojačanin, Stijepović (Radunović), Bakrač, Alić, Janković, Kosović (Jovović), Bakić, Vukčević (Boljević), Đorđević, Mugoša.

Bonus video: