Savić: Utakmica karijere na Vembliju

"Englezi imaju odličan tim, naročito napadače, ali ni mi nismo za podcjenjivanje. Znamo njihove kvalitete, znaju i oni naše, igrali smo tri puta, tako da nema šta da se krije"
24 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2013. 17:54h

Utakmica koju će crnogorska fudbalska reprezentacija odigrati protiv Engleske na Vembliju najvažnija je u karijerama reprezentativaca, kazao je defanzivac crnogorske reprezentacije Stefan Savić.

Crna Gora i Engleska odigraće u petak u Londonu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu 2014.

Savić je kazao da će on i saigrači, uprkos svim problemima sa povredama, pokušati da izbore povoljan rezultat u Engleskoj.

"Biće teško, ali pokušaćemo da izborimo povoljan rezultat.Da ne vjerujemo u uspjeh, ne bi se bavili ovim sportom, tako da na Vembli idemo rasterećeni ,jer smo do sada napravili dosta i pred nama je još jedna velika šansa koju bi mogli da iskoristimo", rekao je Savić na brifingu sa novinarima u kampu Fudbalskog saveza.

On je kazao da će predstojeća utakmica protiv Engleske biti drugačija u odnosu na prethodne tri, koje su završene neriješenim rezultatom.

"Svaka utakmica je priča za sebe, a ova će biti poptuno drugačija jer sami odlučujemo o svojoj sudbini. Biće posebno teško zbog neigranja naših ključnih igrača, ali oni koji su tu imaju neophodan kvalitet ", rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora na Vembliju neće biti ni previše ofanzivno, ni defanzivno orijentisana, već će igrati onako kako se utakmica bude razvijala.

"Nijesmo razmšljali u pravcu da li da odmah napadamo ili se branimo. Vidjećemo kako se utakmica bude odvijala. Možda primimo nekoliko golova, a možda i postignemo više u odnosu na prethodne utakmice ", rekao je Savić.

On je kazao da Engleska ima kvalitetnu ekipu, naročito napadače, ali da izabranici selektora Branka Brnovića ne smiju biti podcijenjeni.

"Englezi imaju odličan tim, naročito napadače, ali ni mi nijesmo ekipa za podcjenjivanje. Znamo njihove kvalitete, znaju i oni naše, igrali smo tri puta, tako da nema šta da se krije. Sigurno je da ih nećemo napasti od prvog minuta, dok će oni imati imperativa da što prije postignu gol ", rekao je Savić.

On je kazao da se podjednako dobro snalazi, kako na poziciji štopera, tako i na mjestu desnog beka.

“Ne pravim razliku između dvije pozicije. Dosta dobro su mi poznate, tako da neće btinikakvih problema”, rekao je Savić.

Defanzivac crnogorske reprezentacije Vladimir Volkov kazao je da će, bez obzira na rezultat utakmice u Engleskoj biti ponosan na saigrače, jer će biti ostvaren veliki rezultat.

"Velika je stvar što o sudbini u kvalifikacijama odlučujemo u pretposljednjem kolu na kuultnom stadionu.Mala, ali ponosna Crna Gora, sa velikom fudbalskom tradicijom , odlazi na Vembli rasterećena, jer nema šta da izgubi a može mnogo toga da dobije. Svjesni smo da nakon utakmice možemo ući u istoriju.Imamo pravo da vjerujemo u pobjedu ", rekao je Volkov.

On je kazao da je crnogorska reprezentacija u ranijim utakmicama protiv Engleske pokazala da može ravnopravno nosi sa tim rivalom.

"Engleska nas nije pobijedila na prethodne tri utakmice, a u posljednjoj su izvukli remi,tako da nas sigurno respektuju", rekao je Volkov.

On je kazao da statistika neće igrati presudnu ulogu, već će pobjednika odlučiti situacija na terenu.

"Statistika je jedno, a situacija na terenu nešto sasvim drugo. Engleska ne spade u prvih četiri-pet bvodećih ekipa, pa samim tim nije reprezentacija protiv koje ne može da se igra.Uz sav respect, prema njhovim igračima, mislim das mo u prošlom duelu u Podgorici pokazali da možemo da igramo protiv njih i svjesni toga idemo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Volkov.

On je kazao da, ukoliko želi da ostvari povoljan rezultat, crnogorska reprezentacija mora ,za razliku od nekih prethodnih duela,biti koncentrisana tokom čitave utakmice.

"Treba da radimo ono što najbolje znamo. Moramo ostati koncentrisani 90 minuta. Uz odličan pristup, za poduhvat će nam biti potrebno i malo sreće.Utakmica sa Ukrajinom je iza nas, ne bih se vraćao na to. Imao sam preveliku želju, bio sam agresivan više nego što treba, zbog značaja utakmice i nadam se da se tako nešto neće više ponoviti", rekao je Volkov.

Selektor Branko Brnović zbog povreda neće moći da računa na Mirka Vučinića, Marka Bašu, Mladena Božovića i Milorada Pekovića, dok Vladimir Božović nema pravo nastupa zbog parnih žutih kartona. Brnović je, zbog problema sa povredama, u nacionalni tim naknadno pozvao Srđana Blažića, Marka Vešovića i Blaža Igumanovića.

Stevan Jovetić će Miodrag Džudović sve su prilike nastupiti na Vembliju, a njihovi nastupi, zbog nezaliječenih povreda, bili su pod znakom pitanja.

Crnogorska reprezentacija nakon osam odigranih utakmica dijeli drugo mjesto na tabeli sa Ukrajinom sa po 15 bodova, jednim manje u odnosu na vodeću Englesku. Prvi međusobni duel Crne Gore i Engleske u Podgorici završen je 1:1.

Crna Gora u dosadašnjem dijelu takmičenja ima i dva remija sa Poljskom, pobjedu i poraz u duelima sa Ukrajinom.

U gostima savladala je Moldaviju, dok je dobila oba duela sa San Marinom. Engleska je bez poraza, nakon osam odigranih mečeva ima po četiri trijumfa i remija.

Bonus video: