Leković: Nismo slučajno tri puta remizirali sa Engleskom

"U ovom trenutku, u mnogo su boljoj poziciji od nas. Ali, igrali smo s njima tri puta, i u tim mečevima su bili favoriti, a svi znamo kako se završilo", jasan je Leković
72 pregleda 4 komentar(a)
Dragoje Leković, Foto: Savo Prelević
Dragoje Leković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2013. 16:59h

Crna Gora se na "Vembliju" neće tako lako predati, bez obzira na to što je pred veliku utakmicu naišla na bezbroj dobro poznatih problema, istakao je trener golmana reprezentacije, Dragoje Leković.

"Mnogo će nam faliti povrijeđeni igrači, ali vjerujem u one koji će istrčati na teren protiv Engleza i siguran sam da će opravdati naše povjerenje. Iskreno, nismo očekivali da ćemo doći u ovakvu situaciju, ali šta je tu je, ovi momci su bez obzira na sve zaslužili sve pohvale za ono što su napravili u ovim kvalifikacijama protiv reprezentacija koje su na papiru mnogo jače od nas. Veliki je uspjeh što smo pred posljednje dvije utakmice u poziciji da se borimo za jedno od prva dva mjesta", rekao je Leković na današnjoj konferenciji za medije.

U odsustvu Mladena Božovića mjesto među stativama će zauzeti Vukašin Poleksić.

"Imao je pauzu koja može da remeti, ali je on iskusan golman, ima preko 20 utakmica za A reprezentaciju. Istina, pauzirao je dvije godine, ali smo procijenili da je on najbolje rješenje u ovom trenutku. Po meni je dobro odradio prijateljski meč sa Bjelorusijom", kazao je Leković.

Šansa protiv Engleske svakako postoji, a jedna od okolnosti koja ide u prilog „sokolima” je i pritisak koji osjeća Albion.

"Oni su sigurno pod pritiskom, moraju da dobiju meč. Mislim da može da presudi to što njihovi igrači dolaze iz jačih takmičenja, igraju jake utakmice. To je činjenica koja ide njima u korist. U ovom trenutku, u mnogo su boljoj poziciji od nas. Ali, igrali smo s njima tri puta, i u tim mečevima su bili favoriti, a svi znamo kako se završilo", jasan je Leković koji dodaje:

"Ta priča da treba izdržati uvodnih 20 minuta ne znači ništa. Treba izaći na teren, pratiti igru kako bi bilo sve kako treba, a najbitnije je šta će se desiti u posljednjih 15 minuta, jer se tada završava meč", zaključio je Leković.

Bonus video: